2 years ago
Nie działa mi 6 rozszerzeń do TheSims4
Hej Mam problem ponieważ nie działają mi Przygoda w dżungli, Zjawiska paranormalne, Razem raźniej, Wyspiarskie życie, Wytworne przyjęcie i dzielnica mody a wyświetla mi że są zainstalowane lecz kied...
- 2 years ago@Lenka267
Jakiej platformie kupowałaś te dodatki?
Wejdź na swoje konto EA , kliknij po lewej Biblioteka następnie wybierz Zarządzaj , a potem Zarządzaj dodatkami
Na liście dodatków która sie otworzy wyszukaj te brakujące dodatki i sprawdź jaki mają status.
Dalsze działania są uzależnione od tego jaki jest status tych dodatków w twojej Bibliotece na koncie.
Najgorsza dla ciebie opcja to będzie "Kup".
Jednak jesli będzie tam opcja "Pobierz" lub Zainstalowane" to oznacza, ze gra nie ma dostępu do folderu w którym są zainstalowane dodatki z tej platformy.
W takim wypadku musisz całą grę usunąć z twojego komputera i pobrać grę i dodatki ponownie z Biblioteki na Twoim koncie.
1.Najpierw zmień nazwę swojego folderu TS4 w Dokumenty Electronic Arts na na przyklad "Stary" (bez slowa Sims4) aby go zachować.
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista - wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims4
2. Następnie pobierz ten program Revo - free version (po lewej) który sam wyczyści twój komputer ze wszystkich folderow TS4, gdziekolwiek są.
https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
Uruchom Revo, wybierz The Sims4 z listy i kliknij Odinstaluj.
Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie.
Zamknij Revo i uruchom ponownie komputer.
3. Teraz wyczyść cache EA . ponownie.
Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache Wyloguj się z konta EA. Następnie zrestartuj komputer – opcja – uruchom ponownie i zaloguj się ponownie na swoje konto EA
4. Teraz pobierz z Biblioteki EA TS4 - dodatki powinne sie zainstalować z automatu , a jesli nie kliknij na okladce TS4 "Zarządzaj" > "Zarządzaj dodatkami" i pobierz dodatki z listy dodatków
Teraz wszystko powinni sie zainstalować razem w jednym miejscu.
5. Ostatni krok to zmiana nazwy folderu "Stary" ponownie na The Sims 4