Forum Discussion
Witaj @nina08_2004
Takie pytanie:
Czy ty w ogole odwiedziłas simem to miejsce? Jesli nie ma tam barakow tylko jest piramida to albo zamiast w Strangerville jestes w Selvadoradzie z dodatku przygoda w dzungli albo musisz naprawić gre
Origin /Moja bibloteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw.
Gdyby bylo mozna latwo się dostac do sekretnego laboratorium, to by sie nie nazywalo "sekretne" 🙂
W tych barakach sa rozne opcje do klikniecia na roznych obiektach - poszukaj podpowiedzi tam. Na starcie moge c tylko powiedzieć, ze musisz zdobyć wojskowa przepustkę. Niemniej nie pchaj sie tam za szybko, ale wykonaj po drodze wszystkie zadania, a przed wejsciem do ostatniej komnaty sekretnego laboratoryum zapisz grę, bo twoj sim moze tam łatwo zginąć a jego zona - o ile mial zone zostanie wdową :Jednak jesli gralas tylko tylko tym jednym simem, to dla ciebie gra sie skończy w momencie jedo śmierci
Miłej zabawy
Nie jestem pracownkiem EA
Troszkę się rozpędziłaś 😂 ,Strangerville to miasto, w którym można mieszkać, a Selvadorada to świat wakacyjny, więc raczej trudno pomylić 😂.
Poza tym sekretne laboratorium to nie baraki, a jeden duży budynek. Budynek ten widać z okolicy miasta😃 :
Nie trzeba także specjalnej wojskowej przepustki, by tam pojechać. Właśnie wybrałam z testowej gry pierwszą z brzegu mieszkankę StrangerVille i jak widać, bez problemu pojechałam z nią do tego laboratorium:
Można także wejść do środka i przeszukać laboratorium, gdyż znajdują się w nim różne ważne informacje. Jednak do otwarcia specjalnych drzwi potrzebny jest specjalny klucz, który można kupić od... więcej nie mogę zdradzić.
Czerwona strzałka pokazuje specjalne, sekretne drzwi:
Jeżeli na mapie miasta StrangerVille nie widzisz tego laboratorium, to coś Ci zepsuło grę. Mogą to być jakieś mody/cCC, lub zepsuty zapis gry.
W przypadku posiadanych w grze modów:
1. Najpierw wyjmij z gry folder Mods (na pulpit komputera) i nie wkładaj go z powrotem do gry, dopóki nie usuniesz z niego zepsutych, modów.
2. Z tego samego folderu gry znajdującej się w Moich Dokumentach (ścieżka dostępu (u
mnie): C:\...\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usunąć następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache.package
gdyż w nich znajdują się zapisy zepsutej rozgrywki. Po włączeniu, gra odtworzy je na nowo. Nie stracisz przy tym zapisów gry, ani swoich rodzin, domów, gdyż zapisy gry
znajdują się w folderze saves.
3. Napraw grę na Origin.
Jeżeli nie masz w grze żadnych modyfikacji to:
1. Z folderu gry znajdującej się w Moich Dokumentach (ścieżka dostępu (u
mnie): C:\...\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usunąć następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache.package
gdyż w nich znajdują się zapisy zepsutej rozgrywki. Po włączeniu, gra odtworzy je na nowo. Nie stracisz przy tym zapisów gry, ani swoich rodzin, domów, gdyż zapisy gry
znajdują się w folderze saves.
2. Napraw grę na Origin.
Jak pozbyć się z gry zepsutych modów/CC: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863
Pozdrawiam.