Forum Discussion

orlikowska1997's avatar
4 years ago
Solved

Nie mogę włączyć Simsów 4

Nie mogę uruchomić Simsów 4! Mój komputer od bardzo długiego czasu, ma problemy z włączeniem Simsów. Polega on na tym że kiedy otwieram komputer i włączam Simsy, nic się nie dzieje! W nieskończoność widzę tylko tapetę w moim laptopie. Nie pomaga wciskanie przycisku napraw, wyjmowanie modów, uruchamianie administracyjne, ani wyjmowanie folderu safe. Dodam że system Windows 10, niedawno został zaktualizowany!  Jedyne co na dzień dzisiejszy działa na brak reakcji ze strony gry, to odinstalowanie jej z konta origin i instalowanie od nowa, co półtorej dnia!, Ponieważ gra po kolejnym z kolei zainstalowaniu, potrafi działać dosłownie 24h a ponowna instalacja na konto, przy ośmiu dodatkach, trwa nawet dobę! nie mam już siły! Taka sytuacja, odbiera mi radość z gry! Dodatkowo przedwczoraj wyświetlił mi się komunikat o tym że origin nie ma niby dostępu do internetu, taki stan rzeczy utrzymywał się do wczorajszego popołudnia. Usunęłam launcher, i zainstalowałam go ponownie tym razem aplikacja zadziałała normalnie! Ale za to gra Ani drgnęła! Na dole mogę zostawić zdjęcie błędu sieci origin. PS reinstalację muszę wykonywać dosłownie co chwilę, a po ostatniej gdy upłynęło kilka godzin gry coś zawiesiło mi myszkę, i nawet nie mogłam zapisać postępów. Taka sytuacja powtórzyła się dwukrotnie. Powiedzcie co robić?! błagam!

• @orlikowska1997

1. Taki problem moze wystąpić u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg, Norton, Sophos. McAfee, Kaspersky czy innych podobnych. Antywirus blokuje plik uruchamiajacy gre,
    Poponownym zainstalowaniu gra dziala ale antywirus zrobi scan komputera i znow zablokuje ci gre,
    Jesli chcesz go testowo na razie tylko wylaczyc wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
    Jesli sie okaze ze odkrylas winowajce to albo odinstaluj ten program do zera wedlug instrukcji bo zwykle usun/dodaj w opcji Windowsa nie odinstaluj go kompletnie albo dodaj w nim dwa pliki gry - TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow
    2, Innym powodem moze byc problem z karta graficzna - ma klopoty z uciagnieciem gry i dlatego gry nie wlacza. Sprawdź czy masz aktualne sterowniki
    3, Nastepnym powodem moga byc nieaktualne mody

Latwo sprawdzic czy powodem jest stan twojego komputera, antywirus, czy blad gry
    Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    (Jesli opcja napraw nie bedzie dzialac - oznacza to ze gra jest zablokowana przez antywirusa)
    Nastepnie sprobuj wlaczyc gre - jesli gra sie właczy to znaczy ze blad tkwil w twoim starym folderze gry
    Jesli gra sie nie wlaczy powodow nalezy szukac w twoim komputerze.

Wykonaj to co wyzej i daj znac jak poszlo aby mozna bylo odkryc powod tego i wiedziec gdzie szukac aby ewentualnie to naprawić - albo grę albo twoj system

11 Replies

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 10 minutes ago