Nie mogę wlaczyc gry i naprawic jej.
Po aktualizacji w dniu 15.02.22r wlaczylam gre na nowo i pokazalo mi sie powiadomienie, ze mody sa wylaczone. To normalne, bo zazwyczaj tak sie dzialo po aktualizacjach, wiec wlaczylam znow w ustawieniach gry mody i potem wylaczylam gre, wyciagajac plik Mods z gry a nastepnie chcialam wlaczyc gre jeszcze raz, ale nie potrafilam tego zrobic. Klikalam w gre, ale wszystkie opcje jak play, repair itd. byly niedostepne, nie moglam nawet w nie kliknac. Nie wiem, co sie stalo, ale z modami to nie mogl byc juz problem, bo mialam je usuniete z plikow gry, a wczesniej gra odpalala sie normalnie (dopoki wlasnie nie usunelam ich z gry). Bardzo bylabym wdzieczna za jakakolwiek pomoc, bo wczesniej nie wgrywalam modow do gry i moze byla to wlasnie ich wina, ale pobieralam tylko te aktualne (a przynajmniej mialam taka pewnosc).
Update: Po ponownym zainstalowaniu gry, ta dalej nie dziala. Nie moge wlaczyc gry, przycisk play jest nie do klikniecia tak samo jak i repair, game properties itd. Naprawde nie wiem juz, co mam robic, wydalam pieniadze na ta gre nie po to, by teraz ta mi nie dzialala. Wysylam jeszcze zdjecie jak to wyglada.
Hej @vianisticboo
Po każdej aktualizacji gry większość modów nie działa, zatem i po tej mody są zepsute i trzeba pozbyć się ich z gry.
Przed aktualizacją gry ZAWSZE trzeba wyjąć folder Mods na pulpit komputera, nie możesz liczyć na to, ze gra wyłączy je automatycznie, gdyż mody nadal będą w grze, tylko ty nie będziesz mogla z nich korzystać, dopóki nie włączysz ich na nowo.
W ten sposób łatwo możesz zepsuć sobie całą rozgrywkę i wtedy będziesz musiała zaczynać grę od nowa.
Co teraz musisz zrobić:
1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera (i nie wkładaj go z powrotem do gry!)
2.Spróbuj naprawić grę na Origin. Jeżeli da się to zrobić to poczekaj aż skończy się naprawa wszystkich pakietów jakie posiadasz.
3.Następnie włącz grę - wtedy w folderze The Sims 4 (katalog Dokumenty) utworzy się nowy folder wraz z zaktualizowanym plikiem Resource.
4. Zapoznaj się z tym tematem, możesz tam sprawdzić, które mody nadal są zepsute, a które zostały już zaktualizowane:
https://forums.thesims.com/en_US/discussion/997549/broken-updated-mods-cc-feb-2022-patch
5. Obiekty CC z trybu CAS oraz z trybu kupna/budowy musisz przetestować na własną rękę. Pomoże Ci w tym ten poradnik:
I teraz - II Opcja:
Jeżeli po wyjęciu folderu Mods nadal nie masz możliwości naprawy gry, ani wejścia do niej to:
1. Do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np. The Sims 4 - stara gra
2. Włącz grę - teraz powinna się włączyć
3. Wejdź do niej - to będzie zupełnie nowa gra, tak, jakbyś dopiero ja kupiła. Wybierz w CAS jakiegoś Sima, a następnie wybierz dla niego mieszkanie.
4. Zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z niej już bez zapisywania.
5. Ze starej gry skopiuj następujące foldery:
- Tray
-Saves
i zamień je z folderami w nowej grze.
To spowoduje, że w nowej grze zobaczysz starą rozgrywkę.
Reszta - postępuj według punktów :
4. Zapoznaj się z tym tematem, możesz tam sprawdzić, które mody nadal są zepsute, a które zostały już zaktualizowane:
https://forums.thesims.com/en_US/discussion/997549/broken-updated-mods-cc-feb-2022-patch
5. Obiekty CC z trybu CAS oraz z trybu kupna/budowy musisz przetestować na własną rękę. Pomoże Ci w tym ten poradnik:
Daj znać, jak poszło.
Pozdrawiam.