Forum Discussion

ZosiaS2010's avatar
5 years ago
Solved

Nie moge korzystać ze wszystkich dodatków (Wampiry)

Cześć,

mimo iż mam wykupiony dodatek Wampiry, aktualnie nie mogę z niego korzystać. Tzn,. nie widzę fryzur, zębów i postaci związanych z Wampirami. Także świat Wampirów nie zablokowany mimo że na stronie głównej ciągle widnieje informacja że dodatek jest wykupiony.

O co chodzi?

pozdrawiam,

Zosia 

• kreatora's avatar
    kreatora
    5 years ago

@ZosiaS2010

Wyjasniam -" juz masz ten dodatek"  oznacza ze go kupilas i to jest odnotowane na Origin

"Pobierz zeby uzyc"  oznacza ze dodatek jest tylko na Origin ale nie w twoim komputerze,

Aby go  mieć w grze  musisz go z Origin pobrac! 
    Czyli  otworz Origin znowu i poszukaj tych Wmpirow w binliotecei i kliknij na te "Pobierz"

Poczekaj az dodatek sie zainstaluje - włącz gre i sprawdź czy juz masz to w grze.

Jest jednak opcja ze po prostu nie masz wystarczasjaco duzo miejsca na dysku C gdzie prawdopodobnie te wampiry powinny sie zainstalowac i dlatego komputer tego nie pobiera.
    Czy moglabys tutaj w opcji Odpowiedz /Reply .zalączyc do postu DxDiag twojego kompurtera?
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956

Jednak jesli nie bedzies potrafila tego zrobic popros aby ci ktosl z rodziny, kto sie na tym zna sprawdzil ci ile masz wolnego miejsca na dysku C oraz na dysku D i czy w oóle masz wiedej niz jeden dysk , Być moze wystarczy zainstalowazc gre na innym dysku by te wampry sie na nim zmiesciły, a w najgorszym wypadku kupic dysk zewnetrzny aby tam zainstalowac grę

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@ZosiaS2010

Witaj Zosiu 🙂
    Nie bardzo rozumiem tego kawałka Twojego zdania powyżej w twoim poście . Cytuję: "Także świat Wampirów nie zablokowany mimo... .." Masz ten swiat w grze czy nie?

Otworz Origin/Moja biblioteka gier i kliknij na okładke TS4. To przeniesie cie na strone gdzie sa zakladki miedzy innymi Dodatki i Pakiety rozgrywki
    Wejdz w zakladkę Pakiety rozgrywki i poszukaj tam Wampirow. Sprawdź jaki ten pakiet ma status na okladce. Powinno być "Juz posiadasz ten dodatek" Jesli na okladce Wamprów jest opcja "Pobierz" to oznacza, ze wprawdzie dodatek posiadasz ale nie jest on zainstalowany na twoim komputerze. W taim wypadku pobierz go z Origin na swój komputer

Jest jednak inna opcja. Byc moze ten pakiet zainstalował się źle. Aby to naprawić otwórz Origin /Moja biblioteka Gier - kliknij prawym myszy na okładkę TS4 i wybierz opcje Napraw.
    Musisz odczekac az Origin naprawi wszystkie dodatki w tym te Wampiry.
    .W CAS powinnaś mieć opcje na tym bialym ludziku z plusem kolo sima "Dodaj postać nadnaturalną" gdy to klikniesz bedziesz miala opcje stworzenia wampira., Sima potem mozesz usunac z CAS i zostawic tylko stworzonego przez siebie wampira.

Jednak jesli posiadasz jakies nieaktualne mody i CC to byc może to jest przyczyna nie pokazywania sie tych objektow w CAS
    Wiec jesli masz jakies mody i CC wysun folder mods myszką na pulpit,.
    Z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po właczeniu, Napraw gre na Origin wedlug instrukcji pdanej wyżej i spawdź czu dalej masz ten błąd.
    Jeśli błąd zniknąl przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy błąd nie wrócił . Skript mody sprawdzaj po jednym,ale jeśli masz dużo CC (ubrania, wlosy, skiny) podziel je na mniejsze podfoldery po 50 sztuk CC w jednym i sprawdzaj te podfoldery kolejno.

Nie jestem pracownikiem EA

• Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

status na okładce jest „już posiadasz ten dodatek”

Próbowałam naprawić całą grę i rzeczywiście program przeprowadził proces i na końcu naprawiał wszystkie dodatki jakie mam. Nie zrobil tego tylko dla Wampirów.

W samej grze na białym ludziku nie mam opcji „dodaj postać nadnaturalną”

Ciekawe jest to że w Dodatkach inpakietach rozrywki te działające mają status „posiadane” a tylko Wampiry „pobierz aby użyć” tylko jak je pobrać skoro na okładce jest info ze mam juz ten dodatek.

Tego trzeciego rozwiązania z localthumbcache nie jestem w stanie sprawdzić bo nie widzę w plikach gry folderu „mod” czy „mods”.

Jak zainstalować ponownie te Wampiry? Nie stracę juz posiadanych simów i tego co osiągnęłam w grze?

pozdrawiam

Zosia

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@ZosiaS2010

Wyjasniam -" juz masz ten dodatek"  oznacza ze go kupilas i to jest odnotowane na Origin

"Pobierz zeby uzyc"  oznacza ze dodatek jest tylko na Origin ale nie w twoim komputerze,

Aby go  mieć w grze  musisz go z Origin pobrac! 
    Czyli  otworz Origin znowu i poszukaj tych Wmpirow w binliotecei i kliknij na te "Pobierz"

Poczekaj az dodatek sie zainstaluje - włącz gre i sprawdź czy juz masz to w grze.

Jest jednak opcja ze po prostu nie masz wystarczasjaco duzo miejsca na dysku C gdzie prawdopodobnie te wampiry powinny sie zainstalowac i dlatego komputer tego nie pobiera.
    Czy moglabys tutaj w opcji Odpowiedz /Reply .zalączyc do postu DxDiag twojego kompurtera?
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956

Jednak jesli nie bedzies potrafila tego zrobic popros aby ci ktosl z rodziny, kto sie na tym zna sprawdzil ci ile masz wolnego miejsca na dysku C oraz na dysku D i czy w oóle masz wiedej niz jeden dysk , Być moze wystarczy zainstalowazc gre na innym dysku by te wampry sie na nim zmiesciły, a w najgorszym wypadku kupic dysk zewnetrzny aby tam zainstalowac grę

• bardzo dziękuję! Wszystko działa po ponownym zainstalowaniu!

Rozumiem że już ten plik dxdiag nie jest potrzebny?

pozdrawiam,

Zosia

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 9 hours ago