Forum Discussion

alexkejkej's avatar
3 years ago
Solved

Nie widze innych rodzin

hejka. Mam problem który mnie mega dołuje. Mam rodzinę wielo-pokoleniową więc chce naprawić to. Chodzi o to ,że moja rodzina nie widzi innych . Gdy zapraszam ich do domu, nie przychodzą, a gdy wejdę ...
  • kreatora's avatar
    3 years ago

@alexkejkej

Niestety tak jest skonstruowana ta gra ale mozna to łatwo ominąć. Trzeba wybrac na telefonie Podróżuj , wybrać świat w ktorym druga rodzina mieszka a nastepnie kliknąć dom tej rodziny. Zawsze podruzujesz tam przez telefon nawet jesli chata tej rodziny stoi obok twojej.  Po zapukaniu simem do drzwi okaże sie ze ktos tam bedzie w domu. Nigdy nikogo nie bedzie w domu gdy spróbujesz wejsc tam spacerujac po ulicy pod tym domem, a nie podrózując bezposrednio do tej chaty przez telefon. 

Inną opcją jest podrozowanie razem z czlonkiem tej 2 rodziny do jej domu - ale tez trzeba pukać.
    Jesli rodziny sie nie znają to dość radykalnym sposobem jest wejscie z widoku miasta w panel zarzadzaj rodzinami (prawy gorny róg ekranu 2 pozycja )
    Wyswietla ci sie wszystkie twoje grane rodziny. Klkasz na jedna po lewej i wybierasz  na dole po prawej opcję strzalki (przenies) . Wybierasz jednego sima z tej rodziny i przenosisz go do drugiej swojej rodziny.
    Wchodzisz do tej rodziny i po chwili gdy juz sie wszystkie simy poznaja ze soba znów wchodzisz w widok miasta Panel Zarządznia rodzinami i przenosisz sima z powrotem tam gdzie mieszkal przedtem .
    Od tego momentu masz juz go na liscie znajomych i mozesz podrozowac z nim razem do jego domu aby poznac reszte jego rodziny

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 days ago