Forum Discussion
7 Replies
- nattallie961 year agoSeasoned Novice
Ta ostatnia aktualizacja duzo namieszala. Ja moge grac tylko jedna rodzina, reszta mi sie nie laduje, tez mam ciagle ekran ladowania i nic sie nie dzieje. Pierwszy raz cos takiego mam i szczerze to juz szalu dostaje, bo pierwszy raz taki problem duzy wystapil po aktualizacji.
Hej, od wrzesnia nie gralam w simsy, zrobilam 2 dni temu aktualizacje i moge grac tylko jedna rodzina (mam ich 4) reszta mi sie nie wczytuje😕 ciagle jest tylko ekran ladowania i nic nie idzie przy tych pozostalych 3 rodzinach. O co moze chodzic? Wyjelam folder mods na pulpit, naprawilam gre w aplikacji i niestety dalej bylo to samo. Wylaczylam antywirusa i wtedy owszem bez foldera mods uruchomily mi sie pozostale rodziny, ale gdy znowu wsadzilam mods do folderu z gra to na nowo nie wczytuja sie pozostale rodziny. Nie mam pojecia o co chodzi i co moge zrobic? Bo to troche dziwne, ze tylko jedna rodzina mi sie wczytuje, a pozostale nie. Aktualizacja systemu i sterownikow tu wszystko ok, aktualne.
- EA_Kalina1 year ago
Community Manager
Zacznijcie od wyjęcia folderu Mods z Dokumentów na Pulpit. Po naprawie gry dajcie znać jak poszło.
Polecam Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami.
Wyjmowałam folder, naprawiałam grę i nic to nie dało. Zaczęłam wiec sprawdzać cc, trochu przerzucałam je do folderu mods i sprawdzałam czy rodziny sie wczytaja, było kilka cc z zepsutymi scianami i podlogami wiec je usunelam, potem kiedy w koncu myslalam, ze znalazlam winowajce, bo przy pewnych 3 plikach z dekoracjami rodziny sie nie wczytywaly, wiec te 3 cc tez usunelam, przerzucilam wszystkie dobre cc z powrotem do folderu mods i guzik, znowu sie nie laduja. Co najlepsze jak otworzy sie swiat rodziny to moge przeniesc rodzine na inna parcele i wtedy gra działa, nie moge po prostu grac na parceli w ktorej do tej pory mieszkali, bo gra sie nie wczytuje jak klikam play. Nie mam juz naprawde pojecia o co moze chodzic, mam pierwszy raz taki problem i do tego dziwny
- danuta7201 year agoHero+
Zajrzyjcie proszę do tego tematu, znajdziecie w nim kilka wskazówek, które powinny pomóc rozwiązać problem z zepsutymi modami/CC.
Przy okazji, niektóre działki w grze sprawiają problemy i gdy na nich znajdują się domy zawierające dużo obiektów - mebli, dekoracji (zwłaszcza zwierających CC), wtedy gra może się zbuntować, co skutkuje nieskończonym ekranem ładowania gry. EA prawdopodobnie nadal pracuje nad tym problemem, ale kiedy/i czy go naprawi - nie wiadomo.
Zrobiłam wszystko co w tym temacie i dalej nic. Dodatkowo znalazłam jeszcze inny temat gdzie ktos napisal, aby wyciagnac caly folder gry na pulpit, uruchomic gre, zagrac byle jakim simem, zapisac gre, aby utworzyl sie nowy folder, naprawic gre w aplikacji, usunac z nowego folderu save i tray i wkleic ze starego folderu i niestety dalej nic. Jeszcze raz przegladalam CC, sprawdzałam wrzucajac po 50 stuk i gra za kazdym razem sie normalnie uruchamiała, nie znalazlam juz zadnych zepsutych CC, mody usunelam wszystkie. Ale gdy przerzucam wszystkie CC do folderu mods to niestety znowu ta sama sytuacja i na tych dwoch parcelach gra sie laduje w nieskonczonosc (sa to apartamenty w San Myshuno). Troche mi szkoda, bo napracowałam sie przy tych apartamentach, ale poddaje sie juz, bo nie mam pomysłu o co chodzi.
- danuta7201 year agoHero+
Napisałam wyżej, że niektóre działki w grze są zepsute. Podałam też link do tematu z tym problemem na angielskiej części AHQ i tam możesz opisać swój problem, gdyż tylko tam zaglądają twórcy gry.