Forum Discussion

PinkStarOFC's avatar
PinkStarOFC
Rising Newcomer
1 month ago
Solved

Nowi simowie generują się bez nazwisk

Od aktualizacji która weszła wraz z nowym dodatkiem Królewskie Dziedzictwo simowie którzy są generowani losowa w święcie lub urodzą się nie posiadają nazwiska. Gra nie generuje im tego a dzieciom nie przypisuje nazwiska rodziców. Gram z modami, które aktualizuje na biężąco i używam cały czas tych samych co przed aktualizacją.

[Thread moved from TS4 EN to TS4 PL, please review the guidelines to find the right language board for your post. EA_Claus]

• Hej PinkStarOFC​ 

Myślę, że masz w grze zepsute mody. To mogą być także te, które pobrałaś po aktualizacji gry.

Moja rada to:

• pobieraj mody/CC wyłącznie z oryginalnych stron ich twórców;
    • czytaj uważnie opisy znajdujące się pod  modami;
    • czytaj daty aktualizacji oraz numery aktualizowanych modów.
    •  

W takiej sytuacji polecam wykonanie tych kroków:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!). 

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:

• cache,
    • cachestr,
    • onlinethumbnailcache,
    • localthumbcache,

3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz  pliki o nazwie:

• lastException .txt,
    • - LastUIException.txt
    • - LastCrash.txt

to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

4. Napraw grę w aplikacji EA.

5. Włącz i sprawdź grę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

4 Replies

• Hej PinkStarOFC​ 

Myślę, że masz w grze zepsute mody. To mogą być także te, które pobrałaś po aktualizacji gry.

Moja rada to:

• pobieraj mody/CC wyłącznie z oryginalnych stron ich twórców;
    • czytaj uważnie opisy znajdujące się pod  modami;
    • czytaj daty aktualizacji oraz numery aktualizowanych modów.
    •  

W takiej sytuacji polecam wykonanie tych kroków:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!). 

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:

• cache,
    • cachestr,
    • onlinethumbnailcache,
    • localthumbcache,

3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz  pliki o nazwie:

• lastException .txt,
    • - LastUIException.txt
    • - LastCrash.txt

to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

4. Napraw grę w aplikacji EA.

5. Włącz i sprawdź grę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

• PinkStarOFC's avatar
    PinkStarOFC
    Rising Newcomer
    30 days ago

Zrobiłem każdy krok podany w poradniku i przy stworzeniu nowego save'a dziecko które urodziło się mojej simce (wybrałem opcję dziecko nauki żeby szybko sprawdzić) przypisane miało nazwisko matki oraz zauważyłem, że simowie którzy wygenerowali się losowo na świecie również mają nazwiska. Problem rozwiązany tylko obawiam się jak to wyjdzie kiedy mody z powrotem dodam do gry. Tak jak pisałem mody instaluję tylko z oficjalnej strony twórców i na bieżąco aktualizuje je, nie wiem który mod mógłby za to odpowiadać mc command center? nie widziałem żeby ludzie mieli z nim problem. Z modów które mogą ewentualnie ingerować w imiona/nazwiska simów to posiadam jeden który zmienia imiona z wersji polskiej na anglojęzyczną.

• PinkStarOFC​ 

W punkcie 7 poradnika napisałam:  " 7. Niekompatybilne mody/CC możesz sprawdzić jedynie ręcznie (Uwaga!: nie ma żadnego programu sprawdzającego), wkładając je po kilka sztuk do nowo utworzonego folderu Mods, a następnie sprawdzając je w grze podczas rozgrywki, lub budowania". 

Jeżeli dokładnie wykonałeś zalecenia z tego punktu to powinieneś wychwycić zepsute mody. Co do modu MCCC to na jego oryginalnej stronie jego autor dokładnie opisuje, jakie wprowadził poprawki i jakich dodatków one dotyczą. Podaje także datę aktualizacji oraz nr wersji zaktualizowanego moda. 

Natomiast co się tyczy moda zmieniającego nazwy na angielskie, nie radziłabym pobierać niczego ze stron MTS, gdyż wiele modów z tych stron zostało zawirusowanych, wiec aktualizacje na tych stronach nie oznaczają, że mody faktycznie zostały zaktualizowane, mogły zostać zhakowane i zarażone złośliwym oprogramowaniem. Lepiej pozbyć się tego moda i wyczyścić grę specjalnym modem, który skonstruował jeden z najlepszych modderów  TS4 - TM (a komputer - programem antywirusowym). I nie pobieraj niczego z MTS, gdyż tamtejsze strony od dawna nie mają administracyjnego nadzoru.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 23 hours ago
7,719 Posts