Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
12 months ago

Odświeżenie domów mieszkańców z podstawowej wersji gry

Sul Sul, Simomaniacy!

Chcemy przedstawić wyjątkowy projekt, nad którym zespół pracuje od jakiegoś czasu. Jeszcze bardziej wzbogaci on Wasze doświadczenia z gry podstawowej i da Wam lepszy wgląd w historię, jaką opowiada nasza gra!

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 months ago

Odświeżenie domów mieszkańców z podstawowej wersji gry

W ciągu ostatnich 10 lat gra podstawowa The Sims 4 otrzymała wiele aktualizacji trybu budowania/kupowania. Dzięki nim zyskaliście baseny, platformy, półścianki, nowe elementy z EDTS i nie tylko! Nasz zespół chciał tchnąć nowe życie w najbardziej znane parcele i wykorzystać wspaniałe funkcje, które dodaliśmy do gry przez te wszystkie lata.

Parcele te zostały zbudowane z najwyższą starannością i miłością przez utalentowanych członków zespołu twórców The Sims 4. Nie chcieliśmy ich wyburzać i tworzyć od zera, ale je upamiętnić, a przy okazji trochę zaktualizować i zmodyfikować, by były świeże i ekscytujące! Niektóre elementy są całkiem nowe, a inne oddają hołd oryginalnym wersjom.

Podczas odnawiania domów każdy z twórców otrzymał podsumowanie dotyczące wszystkich mieszkających tam Simów, w tym ich wieku, cech, kariery i aspiracji. Dzięki tym informacjom zespół mógł umieścić w domu wyjątkowe dekoracje, przedmioty służące do rozwijania umiejętności i inne obiekty pasujące do zamieszkującej parcelę rodziny. Staraliśmy się, by te domy (a nawet sypialnie) dały się łatwo odróżnić i pasowały do mieszkających w nich Simów.

Zarówno zaktualizowane, jak i oryginalne parcele będą dostępne w folderze „Moja biblioteka”. Możesz zaktualizować je wszystkie bądź tylko niektóre lub zachować ich oryginalny wygląd – wybór należy do Ciebie!

Mamy nadzieję, że będziecie się świetnie bawić w nowych domach oraz opowiecie dzięki nim ciekawe historie!

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 months ago

Jak zobaczyć odświeżone parcele w grze

Dzisiaj zaktualizowaliśmy wszystkie zamieszkane parcele mieszkalne w Wierzbowej Zatoczce i Oazie Zdrój

Gracze, którzy rozpoczną nowy zapis po tej aktualizacji, od razu zobaczą odświeżone parcele w Wierzbowej Zatoczce i Oazie Zdrój. Jeśli posiadasz istniejący zapis gry, nie zobaczysz automatycznie żadnych zmian. Zaktualizowane parcele możesz jednak umieścić ręcznie w istniejącym zapisie za pomocą zakładki „Moja biblioteka”.

Aby zobaczyć odświeżone parcele z nowym zapisem gry:

• Rozpocznij nową grę z menu głównego.
    • Po stworzeniu rodziny w trybie Stwórz Sima udaj się do Wierzbowej Zatoczki lub Oazy Zdrój.
    • Odświeżone parcele automatycznie pojawią się w tym świecie i od razu możesz na nich grać!

Aby zobaczyć odświeżone parcele z istniejącym zapisem gry:

• Wczytaj istniejący zapis z menu głównego.
    • Przejdź do zarządzania światami, a następnie udaj się do Wierzbowej Zatoczki lub Oazy Zdrój.
    • Wejdź w zakładkę „Galeria” w prawym górnym rogu ekranu.
    • Wejdź w zakładkę „Moja biblioteka” i użyj filtra „Maxis”. Tutaj znajdziesz wszystkie zaktualizowane parcele.
    • Zaznacz wybraną parcelę i wybierz „Umieść parcelę” w prawym dolnym rogu.
    • Wybierz miejsce, w którym chcesz ją umieścić, i potwierdź.
    • Powtórz ten proces dla wszystkich parceli, które chcesz zaktualizować.

Dwie grafiki obok siebie: po lewej zwykły dom z pustym podwórkiem, a po prawej ten sam dom z basenem, ogrodem, patio i meblami ogrodowymi.

PO LEWEJ: Dom najlepszych przyjaciół przed odświeżeniem. PO PRAWEJ: Dom najlepszych przyjaciół po odświeżeniu.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 months ago

Oto kilka najczęściej zadawanych pytań, które mogą Ci pomóc:

Zmodyfikowałem parcelę w istniejącym zapisie gry. Czy wpłynie to na moją konstrukcję?

• Nie, Twoja konstrukcja nie ulegnie zmianie. Nie ma znaczenia, czy parcela mieszkańców została wcześniej zmodyfikowana, gdyż ta aktualizacja nie powinna wpłynąć na istniejące zapisy gry.

Stworzyłem własną parcelę w miejscu, w którym wcześniej mieścił się dom mieszkańca w istniejącym zapisie gry. Czy wpłynie to na moją konstrukcję?

• Nie, Twoja konstrukcja nie ulegnie zmianie. Ta aktualizacja nie powinna wpłynąć na istniejące zapisy gry, nawet jeśli zbudowano nową parcelę w miejscu, w którym wcześniej mieścił się dom jednego z mieszkańców.

Chcę ręcznie umieścić parcele w istniejącym zapisie gry, ale gdy próbuję to zrobić, pojawia się informacja, że rodziny nie stać na nowy dom.

• W takim przypadku możesz użyć kodu „Free Real Estate”.
      • Otwórz konsolę kodów, wciskając kombinację klawiszy Ctrl + Shift + C na PC lub przytrzymując wszystkie bumpery na raz na kontrolerze konsoli.
      • Wpisz „testingCheats true”.
      • Wpisz „FreeRealEstate On”.
      • Kontynuuj umieszczanie parceli zgodnie z instrukcjami powyżej.

Chciałbym zachować oryginalne domy. Jak mogę zatrzymać je w grze?

• Aby zobaczyć oryginalne domy, musisz zamienić je ręcznie.
    • Dodaliśmy do Twojej Biblioteki „edycje tradycyjne”, które możesz samodzielnie umieścić w grze.

W istniejącym zapisie gry widzę zaktualizowane parcele w widoku świata, ale gdy je wczytuję, wciąż mają oryginalny wygląd.

• Jeśli tak się stanie, możesz wykonać następujące czynności:
      • Wczytaj parcelę i zapisz grę.
      • Przejdź ponownie do widoku świata. Miniatury powinny teraz wyświetlać się poprawnie.
        • Jeśli chcesz widzieć zaktualizowane parcele w istniejącym zapisie gry, musisz dodać je ręcznie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 23 hours ago
7,556 Posts