5 years ago
Okno gry przy uruchamianiu ciągle się pojawia i znika.
Witam, tak jak w tytule, gdy próbuje uruchomić grę pojawia się jej okienko, a dosłownie po chwili chowa się do paska zadań. Resetowałam już wiele razy komputer, dopiero po znacznie dłuższej chwili udało mi si odpalić grę. Tak było jednak dwa dni temu oraz wczoraj. Dzisiaj próbowałam już wszystkiego. Usunęłam wszystkie nie działające modyfikacje, naprawiałam poprzez origin oraz znowu resetowałam wiele razy komputer. Nic to nie dało, nadal mam ten sam problem.
- @xxjufisxx
-. Sprawdź czy twój program antywirusowy pobrany z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny, jesli taki masz nie zaczął nagle po swojej aktualizacji blokować ci gry
Na dzis kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy gręnetu () wylacz go albo odinstaluj.. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
- . Jesli okaże sie ze nie jest to wina progamu antywirusowego
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Sciezka do tego folderu w Win10
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
3. Sprobuj wlaczyć teraz gre i jesli ci sie to uda to utworzy sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz grę i wyjdz z gry
4. Włącz znów grę i sprawdź, czy mozesz wejsc do nowego zapisu bez problemu.
5. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
6. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
7. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. ByC moze blad ten wywolal jakis nieaktualny mod czy CC . Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
8.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
- Daj znac jesli gra sie nie właczy nawet po przeniesieniu folderu TS4 na pulpit, bo wtedy przyczyny musimy poszukac w twoim komputerze