Forum Discussion

anastazja0919's avatar
anastazja0919
Seasoned Novice
11 months ago

Po zdmuchnięciu świeczek nie wyświetla się panel wyboru cech

Witam. Po ostatniej aktualizacji, kiedy nastolatkowie zdmuchują świeczki z tortu, nie pojawia się panel, w którym można wybrać aspirację i cechy osobowości Sima. Sim zmienia grupę wiekową, ale żeby wybrać cechę osobowości, trzeba wejść do CAS. Ponadto, mimo, że nastolatek osiągnął najwyższe punkty skłonności, nie otrzymał po zdmuchnięciu świeczek cech z nimi związanych.

7 Replies

• Hej @anastazja0919 

Jeżeli masz w grze jakieś mody/CC, to być może któryś z nich jest zepsuty i blokuje dostęp do tej funkcji w grze.

W takiej sytuacji przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.

• anastazja0919's avatar
    anastazja0919
    Seasoned Novice
    11 months ago

Tak jak napisałam, problem wystąpił po ostatniej aktualizacji, więc nie sądzę, aby była to wina modyfikacji. Nigdy wcześniej nie miało to miejsca.

• anastazja0919's avatar
    anastazja0919
    Seasoned Novice
    11 months ago

Dodam jeszcze, że dzieje się tak tylko z przejścia z grupy wiekowej nastolatków w młodych dorosłych. U niemowląt, małych dzieci i dzieci wszystko jest w porządku i problem nie występuje. Specjalnie przed paroma chwilami to sprawdziłam. 

• anastazja0919's avatar
    anastazja0919
    Seasoned Novice
    11 months ago

A jak wytłumaczyć fakt, że gracz wyżej ma również ten sam błąd na konsoli, a tam modów nie ma? 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    11 months ago

@anastazja0919 

Konsola działa inaczej niż gra na PC. To dwie różne gry, więc nie sugerowałabym się grą na konsoli.

Jeżeli u mnie w grze nie ma problemu, a gram na PC, to prawdopodobnie w twojej grze znajduje się jakiś błąd spowodowany zepsutymi modami.

1. Na początek wyjmij z gry cały folder Mods (i nie wkładaj go z powrotem!), następnie usuń te pliki:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

2. Napraw grę w aplikacji EA.

3. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.Jeżeli w twojej grze wiek nastolatka po zdmuchnięciu świeczek zmieni się tak jak u mnie i pojawi się okienko z wyborem nowych cech, to będzie oznaczało, że w twoim folderze Mods znajdują się nieaktualne mody.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,329 PostsLatest Activity: 3 hours ago