Forum Discussion
7 Replies
Hej @anastazja0919
Jeżeli masz w grze jakieś mody/CC, to być może któryś z nich jest zepsuty i blokuje dostęp do tej funkcji w grze.
W takiej sytuacji przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.
- anastazja091911 months agoSeasoned Novice
Tak jak napisałam, problem wystąpił po ostatniej aktualizacji, więc nie sądzę, aby była to wina modyfikacji. Nigdy wcześniej nie miało to miejsca.
- apucelikmiszkiel11 months agoNew Rookie
Ja mam również ten sam problem na konsoli Ps 5
Dodam jeszcze, że dzieje się tak tylko z przejścia z grupy wiekowej nastolatków w młodych dorosłych. U niemowląt, małych dzieci i dzieci wszystko jest w porządku i problem nie występuje. Specjalnie przed paroma chwilami to sprawdziłam.
Doradzam jednak, żebyś sprawdziła swoje mody/CC.
Również przed chwilą sprawdziłam tę opcję w grze i u mnie nie ma problemu ze zmianą grupy wiekowej u nastolatka.
Pojawił się również taki komunikat:
A jak wytłumaczyć fakt, że gracz wyżej ma również ten sam błąd na konsoli, a tam modów nie ma?
Konsola działa inaczej niż gra na PC. To dwie różne gry, więc nie sugerowałabym się grą na konsoli.
Jeżeli u mnie w grze nie ma problemu, a gram na PC, to prawdopodobnie w twojej grze znajduje się jakiś błąd spowodowany zepsutymi modami.1. Na początek wyjmij z gry cały folder Mods (i nie wkładaj go z powrotem!), następnie usuń te pliki:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
- lastException .txt,
- LastUIException.txt
- LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.2. Napraw grę w aplikacji EA.
3. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.Jeżeli w twojej grze wiek nastolatka po zdmuchnięciu świeczek zmieni się tak jak u mnie i pojawi się okienko z wyborem nowych cech, to będzie oznaczało, że w twoim folderze Mods znajdują się nieaktualne mody.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 9 hours ago
- 11 hours ago
- 14 hours ago
- 24 hours ago