3 years ago
Posiadane dodatki the sims 4 nie ładują sie na nowej konsoli xbox one
Witajcie! Zmieniłam ostatnio konsole xbox one s na xbox one x, zainstalowałam gre the sims która miałam już na poprzedniej konsoli, po uruchomieniu gry wszystko wyglądało dobrze, niestety podczas pod...
- 3 years ago@decoupage1
1. Wyczyść pamięć podręczną konsoli
Wyłącz konsolę, przytrzymując przycisk Xbox z przodu konsoli przez około 10 sekund, aż do całkowitego wyłączenia.
Odłącz kabel zasilający konsoli. Odczekaj 10 sekund.
Podłącz ponownie kabel zasilający konsoli.
Naciśnij przycisk Xbox na konsoli, aby ją ponownie włączyć.
2 Sprawdź aktualizacje konsoli
Naciśnij przycisk Xbox, aby otworzyć przewodnik
Wybierz Profil i system > Ustawienia > System > Aktualizacje.
W sekcji Aktualizacje możesz zobaczyć albo:
- Dostępna aktualizacja konsoli. Wybierz to, aby rozpocząć aktualizację
- Brak dostępnej aktualizacji konsoli. Oznacza to, że Twoja konsola jest aktualna.
3. Sprawdź czy twoja gra jest aktualna
znowu naciśnij przycisk Xbox, aby otworzyć przewodnik.
Wybierz Profil i system > Ustawienia > System > Aktualizacje.
W sekcji Akualizacje tym razem wybierz Aktualizuj moje gry i aplikacje, aby automatycznie aktualizować gry i aplikacje.
4 Jesli, to nie pomoze reinstaluj grę
Naciśnij przycisk Xbox, aby otworzyć przewodnik, a następnie wybierz Moje gry i aplikacje > Zobacz wszystko > Gry.
Zaznacz grę, którą chcesz odinstalować, naciśnij przycisk Menu, wybierz Odinstaluj, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami
Następnie możesz ponownie zainstalować grę, wkładając dysk lub pobierając ją ponownie ze sklepu Microsoft Store lub Xbox Game Pass, albo przejdź do Moje gry i aplikacje > Pełna biblioteka DLC — zaznacz The Sims 4 na konsoli firmy i naciśnij przycisk Menu, wybierz Zarządzaj Grą i dodatkiami. Zainstaluj stamtąd grę i dodatki