Forum Discussion

c4d1931e8925dd5d's avatar
2 hours ago

Problem z aktualizacją na Xboxie

Mam problem z aktualizacją na xboxie, chciałam pobrać parcelę z galerii, lecz nie jest to możliwość, ponieważ podobno nie mam aktualnej aktualizacji.. Nie wyświetla mi się żadna nowa aktualizacja simsów do pobrania i nie wiem jak rozwiązać ten problem. Sprawdziłam również aktualizacje xboxa.

1 Reply

• c4d1931e8925dd5d​ 

Wyloguj się z gry i wyłącz XBOX na kilka minut. Całkowicie odłącz je od sieci. Po ponownym włączeniu powinny pojawić się aktualizacje.

Jeżeli to nie nastąpi to spróbuj tych kroków:

Aktualizację konsoli Xbox (Series X|S oraz One) można przeprowadzić na kilka sposobów, zależnie od tego, czy konsola ma dostęp do internetu.

1. Aktualizacja automatyczna (online)

To najczęstsza metoda. Jeśli konsola jest podłączona do sieci, powinna pobrać aktualizację sama.

1. Naciśnij przycisk Xbox , aby otworzyć przewodnik.
    2. Wybierz Profil i system > Ustawienia > System > Aktualizacje.
    3. Jeśli widzisz komunikat "Dostępna aktualizacja konsoli", wybierz go, aby rozpocząć pobieranie.
    1. Aktualizacja ręczna (online)

Jeśli aktualizacja nie rozpoczęła się automatycznie:

1. Wejdź w Ustawienia > System > Aktualizacje.
    2. Wybierz Zaktualizuj konsolę.
    1. Aktualizacja w trybie offline (przez USB)

Jeśli konsola nie ma dostępu do internetu lub wystąpił błąd przy aktualizacji przez sieć, można użyć pendrive'a (tzw. Offline System Update - OSU).
    Czego potrzebujesz:

• Komputer z systemem Windows i portem USB.
    • Pendrive o pojemności min. 6 GB sformatowany do systemu NTFS.

Instrukcja:

1. Pobierz plik aktualizacji OSU1 na komputer ze strony pomocy technicznej Xbox.
    2. Rozpakuj plik .zip i skopiuj zawartość na pendrive'a.
    3. Podłącz pendrive do konsoli Xbox.
    4. Wyłącz konsolę, a następnie odłącz kabel zasilający na 30 sekund.
    5. Podłącz zasilanie.
    6. Naciśnij i przytrzymaj przycisk PAIR (parowania – ten od kontrolera) oraz EJECT (wysuwania płyty), a następnie naciśnij przycisk Xbox  na konsoli.
    7. Przytrzymaj przyciski PAIR i EJECT przez kolejne 10-15 sekund, aż usłyszysz dwa sygnały dźwiękowe.
    8. Konsola uruchomi się w trybie awaryjnym (Xbox Startup Troubleshooter).
    9. Wybierz opcję Aktualizacja systemu offline (Offline system update), używając kontrolera.
    1. Aktualizacja kontrolera

Aby zaktualizować pada:

1. Podłącz kontroler kablem USB do konsoli.
    2. Wejdź w Ustawienia > Urządzenia i połączenia > Akcesoria.
    3. Wybierz kontroler, a następnie wybierz Wersja oprogramowania układowego, aby zainstalować aktualizację.

Uwaga: W przypadku problemów z aktualizacją, konsola może wyświetlić błąd (np. E203)

Po wykonaniu tych kroków powinnaś mieć także dostęp do aktualizacji gry.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,681 Posts