Forum Discussion

stachursk's avatar
stachursk
Rising Rookie
28 days ago
Solved

Problem z aresztowaniem sima

Cześć w dodatku the sims 4 WITAJ W PRACY jako policjant zauważyłem że nie moge z powrotem aresztować sima 

Od początku: 
1. Zrobiłem simowi zdjęcie policyjne, pobrałem odciski palców 

2. Gdy klikam na sima ZAMKNIJ W ARESZCIE przycisk jest na szaro i poleca mi żebym kliknął na drzwi celi 

Gdy już klikam na drzwi celi JEST TYLKO JEDNA INTERACJA WYPUŚC Z ARESZTU

nie wydaje mi się że to problem mojego stanowiska - ja go złapałem ja chce przeszukać więc chce na nowo go zamknąć w areszcie

Platforma: PC 

Nie używam żadnych modów, jest to wina dodatku witaj w pracy 

Poniżej film z problemem 

• Hej stachursk​ 

Dzięki za zgłoszenie i za czas poświęcony na nagranie materiału.

Rozumiem, że możesz być sfrustrowany, ale na forum nie ma możliwości wyboru, kto odpowiada na zgłoszenia - każdy z użytkowników i osób pomagających stara się wesprzeć najlepiej jak potrafi, na podstawie dostępnych informacji i własnych doświadczeń.

Do wcześniejszych wskazówek od danuta720​ dorzucę jeszcze:
    - wyślij tego sima na chwilę poza parcelę (np. zakończ zmianę i wróć kolejnego dnia) i sprawdź czy interakcja wróci
    - spróbuj też na innym podejrzanym w tej samej zmianie
    - wejdź w tryb budowania i przestaw drzwi celi albo usuń i postaw je ponownie - czasem to resetuje interakcje
    - jeśli masz zapis sprzed tej zmiany, sprawdź czy tam sytuacja wygląda tak samo

Daj znać czy na innym podejrzanym działa normalnie.

4 Replies

• stachursk​ 

W drodze wyjątku pobrałam ten film (nie pobieram żadnych plików na swój komputer), ale na przyszłość, proszę o duże, wyraźne zdjęcia - w zupełności wystarczą. 

Zrobiłam zdjęcie z kadru filmu i takie jedno zdjęcie wystarczy, żeby zdiagnozować twój problem:

Na zdjęciu wyraźnie widać, jakie najpierw powinieneś wykonać czynności (pokazane w okienku pracy), zanim będziesz mógł aresztować więźnia. Jeżeli na wykonanie czynności może zabraknąć czasu, zawsze możesz go przedłużyć o kilka godzin.

Reasumując: W karierze policjanta  trzeba wykonywać zadania w odpowiedniej kolejności, inaczej:

• nie zaliczysz zadania
    • nie zaaresztujesz więźnia
    • policjant nie dostanie awansu.

Zawsze najpierw dobrze jest : 

• zrób zdjęcie
    • pobierz odciski palców
    • przeszukaj podejrzanego
    • przesłuchaj podejrzanego

Jeżeli po wykonaniu tych czynności podświetli się opcja "zamknij w areszcie" to możesz zamknąć podejrzanego. Na końcu "spisz raport".

Uwaga: nie zawsze opcja "aresztuj podejrzanego" podświetli się, gdyż może okazać się, że aresztowałeś niewinnego sima (lub podejrzany ucieknie). Ale nastąpi to dopiero, gdy wykonasz wszystkie czynności związane z aresztowaniem. 

Często też ślady prowadzące do aresztowanie sima są mylące (jak w normalnym życiu), więc gra generuje różnych simów, podobnych do założonego rysopisu, a niekoniecznie są to potencjalni podejrzani. Dlatego czasem nawet kilka razy trzeba powtarzać dochodzenie, lub kilkakrotnie szukać podejrzanego. Myślę, że powodowane jest to tym, żeby detektyw za szybko nie awansował.

• stachursk's avatar
    stachursk
    Rising Rookie
    28 days ago

xD nie po to się męczyłem żeby nagrywać filmy a nie robić zdjęcia które i tak są czarne

Co do odpowiedzi: twoja odpowiedź totalnie nie wiąże się z moim problemem pisałem WYRAŹNIE że mam problem z interakcją, i nie ma czegoś takiego jak spisz raport 

Prosiłbym żeby moim problemem zajął się ktoś inny niż danuta720​ 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    27 days ago

Hej stachursk​ 

Dzięki za zgłoszenie i za czas poświęcony na nagranie materiału.

Rozumiem, że możesz być sfrustrowany, ale na forum nie ma możliwości wyboru, kto odpowiada na zgłoszenia - każdy z użytkowników i osób pomagających stara się wesprzeć najlepiej jak potrafi, na podstawie dostępnych informacji i własnych doświadczeń.

Do wcześniejszych wskazówek od danuta720​ dorzucę jeszcze:
    - wyślij tego sima na chwilę poza parcelę (np. zakończ zmianę i wróć kolejnego dnia) i sprawdź czy interakcja wróci
    - spróbuj też na innym podejrzanym w tej samej zmianie
    - wejdź w tryb budowania i przestaw drzwi celi albo usuń i postaw je ponownie - czasem to resetuje interakcje
    - jeśli masz zapis sprzed tej zmiany, sprawdź czy tam sytuacja wygląda tak samo

Daj znać czy na innym podejrzanym działa normalnie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,823 Posts