Forum Discussion

YatsumuraT's avatar
5 years ago

Problem z czułośćią myszki w stwórz sima oraz obracania kamerą

Mam problem z czułością myszy, wszytko jest w porządku dopóki nie chcę obrócić kamerą (od the sims 3). Problem też się pojawia w stwórz sima, gdy chcę modyfikować sima muszka przestaje wspułpracować i zmienia się nagle czułość.
Wygląda to jak by muszka w grze była szybsza niż jest naprawdę.
[Po prostu nie da się zapanować nad muszką podczas poruszania kamerą i w trybie stwórz sima co utrudnia mi grę i uniemożliwia większą modyfikację simów.]
Odinstalowanie the sims 4 nic mi nie dało, usunięcie modufikacji jakie miałam również. 
Nie zmieniałam czułości myszki na komputerze, a problem pojawił się znikąd.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@YatsumuraT

1. Jesli masz Reshade mod w folderze instalacyjnym The Sims 4 usuń to.
    2. Wyłącz Origin w grze
    Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Wlasciwosci.
    3, Idż do folderu The Sims4 w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims i wyszukaj w folderze TS4 plik Options -taki z zebatym kółeczkiem,. Usuń go do kosza. Gra go odtworzy po wlaczeniu. Nastepnie napraw gre na Origin. Origin /Mojaa biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry = opcja Napraw
    4.W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".

Nie jestem pracownikiem EA

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@YatsumuraT

Sprobuj zmienić w opcjach gry/Ustawienia grafiki tryb ekranu na okienkowy a jesli to nie pomoze wyprobuj rozne opcje rozdzielczosci ekranu dostepne dla ciebie w opcjach gry

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,328 PostsLatest Activity: 3 hours ago