Forum Discussion

Rokiccanka's avatar
3 years ago
Solved

Problem z dodatkami sims 4

Hej, Mam problem z dodatkami do the sims 4. Ostatnio zakupiłam sobie w sklepie stacjonarnym Wiejska Sielanke no i wpisałam kod ale musiałam pobrać EA APP by go zainstalować, co też zrobiłam lecz gdy weszłam do gry po instalacji dodatku pokazywał mi sie komunikat by zrestartować grę by zakończyć jego instalację. Wychodziłąm i wchodziłąm do gry pare razy ale nic się nie zmieniało, nawet ją naprawiałam i nic. Tutaj na forum niby znalazłam różne odpowiedzi na ten problem jednak żadne z nich mi nie pomogło. Resztek Origina nie mam, folder sims 4 usuwałam z folderu Origin Games co spowodowało odinstalowanie wszytskich moich dodatków i teraz ten komunikat co pojawiał się tylko przy Sielance pojawia się przy każdym gdzie według EA APP mam wszystko zainstalowane. Dodatkowo za każdym razem gdy wchodzę do gry pokazuje mi, że jestem bez połączenia co jest błędne, ponieważ mam internet i to dobry. Restartowanie komputera również nic nie dało. Proszę o pomoc :cc

• kreatora's avatar
    kreatora
    3 years ago
    @Rokiccanka

Nie pozostaje ci nic innego jak zamknac kompletnie apke Ea, bo obowiazkowo musisz wylogować się z niej i pobrac sobie Origin z tego linku.
    https://www.dm.origin.com/download
    Zainstalujj go i pobierz jeszcze raz wszystkie dodatki.
    Potem zamnknij ten Origin wyloguj sie z niego i zaloguj sie na EA ap i sprawdź czy masz wszystkie dodatki tam w bibliotece i czy gra bedzie sie z EA apki uruchamiać. Teoretycznie powinna i to bez zadnej twojej ingerencji w foldery. gry

Mozesz miec jednoczesnie i Origin i EA apke na komputerze tylko nie wolno byc zalogowanym na obie te aplikacje jednoczesnie, bo sie skopią totalnie.

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Rokiccanka

Idź do folderu EA Games i wywal go do kosza.
    Sciezka: Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Program files EA Games
    Teraz wyczyść cache EA ap
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
    Inna lepsza opcja niz czyszczenie cache:
    Ewentualnie mozesz odinstalowac programem Revo free unistlaler cala aplikacje EA i resztki Origina z rejestrow komputera (nie sadze abys jednak wyczyscila te rejestry )
    https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Uruchom Revo, wybierz Origin z listy i kliknij Odinstaluj.
    Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
    Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
    Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie.

Teraz zrob to samo z EA ap
    Jak zakonczysz te odinstalowywanie zamknij Revo i uruchom ponownie komputer.

Nastepnie pobierz EA ap stąd
    https://www.ea.com/pl-pl/ea-app
    Zaloguj sie na swoje konto i pobierz gre z biblioteki
  • Niestety dalej jest ten sam problem 

Jezeli chodzi o Revo to Origin nawet nie jest na liście bym mogla go usunąć 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Rokiccanka

1. Problem z internetem
    Odłącz od zasilania swój modem/router na co najmniej 5 minut w wlącz internet ponownie. Być może masz dostępne tylko łącze wąskopasmowe, które jest wystarczające aby połączyć się z większoscią stron ale zbyt słabe by połączyć się z EA ap czy platformą Discord

2. Ale bardziej prawdopdobne ze jest to sprawka programu antywirusowego lub co gorsze zapory sieciowej Windows Defender
    Sprawdź wiec czy gry i polączenia EA ap z netem nie blokuje jakiś program antwirusowy z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny. Jeśli masz taki program wyłącz go, albo odinstaluj.
    Tu jest info jak powinno się odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Następnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
    Jeśli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwę i slówko Disable. Wyłączanie.
    W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
    Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu antywirusa, zweryfikuj pliki gry w Bibliotece EA (trzy kropkina okładce gry) na aby naprawić poblokowane pliki.

Aby testowo sprawdzić czy nie jest to wina Windows Defendera wyłącz go (ale tylko na chwilę, bo nie możesz pozostawiać komputera bez ochrony!) i sprawdź czy problem zniknął
    https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028544/windows-10-turn-microsoft-defender-firewall-on-or-off

Jeśli okaże się, że to Windows Defender jest winien daj znać to napiszą jakie pliki trzeba w nim dodac do wyjatkow i gdzie ich szukać
  • Dalej nic sie nie zmienia.... 
    Windows defeder u mnie nie działa, jest napisane, że używam innych dostawców i okazało się, że ta opcja jest w mcafee, którego mam. W tym antywirusie też powyłączałam wszystko i restartowałam komputer po tym i dalej nic. Totalnie już nie wiem co robić... To też nie jest kwestia interetu chociaż wygląda to tak jakby właśnie SImsy od włączenia miały jakby zablokowaną opcję połączenia się z nim gdzie jak korzystałam z Origina odrazu wszystko działało i to połączenie było..

• Dalej nic sie nie zmienia....
    Windows defeder u mnie nie działa, jest napisane, że używam innych dostawców i okazało się, że ta opcja jest w mcafee, którego mam. W tym antywirusie też powyłączałam wszystko i restartowałam komputer po tym i dalej nic. Totalnie już nie wiem co robić... To też nie jest kwestia interetu chociaż wygląda to tak jakby właśnie SImsy od włączenia miały jakby zablokowaną opcję połączenia się z nim gdzie jak korzystałam z Origina odrazu wszystko działało i to połączenie było..
  • Rokiccanka's avatar
    Rokiccanka
    3 years ago
    @Rokiccanka dziwi mnie też to, że dodatki nieważne ile ważą pobierają sie na tym EA APP w ciągu kilku sekund dosłowie a odinstalowywują mi się po każdym wyczyszczeniu cache apki i nie wiem czy tak powino byc
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Rokiccanka

Nie pozostaje ci nic innego jak zamknac kompletnie apke Ea, bo obowiazkowo musisz wylogować się z niej i pobrac sobie Origin z tego linku.
    https://www.dm.origin.com/download
    Zainstalujj go i pobierz jeszcze raz wszystkie dodatki.
    Potem zamnknij ten Origin wyloguj sie z niego i zaloguj sie na EA ap i sprawdź czy masz wszystkie dodatki tam w bibliotece i czy gra bedzie sie z EA apki uruchamiać. Teoretycznie powinna i to bez zadnej twojej ingerencji w foldery. gry

Mozesz miec jednoczesnie i Origin i EA apke na komputerze tylko nie wolno byc zalogowanym na obie te aplikacje jednoczesnie, bo sie skopią totalnie.
  • Na samym originie już wszystko super działa więc narazie zostawie EA APP w spokoju.. Bardzo dziękuję za pomoc <3

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 3 months ago