qiviu44_
18 days agoRising Newcomer
Problem z dodatkami
Witam, jakoś dwa lata temu z moim bratem przenieśliśmy się z ps4 na ps5. Ja grałam głowie w Simsy i miałam dość sporo dodatków jednak po przeniesieniu na ps5 wszystkie moje dodatki zniknęły ale rozgr...
- 18 days ago
Hej qiviu44_
Dodatki (DLC) oraz podstawowa wersja gry The Sims 4 przechodzą z PS4 na PS5, o ile korzystasz z tego samego konta PlayStation Network.
Oto kluczowe informacje:
- Jak odzyskać dodatki: Po zainstalowaniu The Sims 4 na PS5, dodatki nie pobierają się automatycznie. Musisz wejść do sklepu PlayStation Store lub zarządzać zawartością gry na pulpicie (przycisk Options -> "Zarządzaj zawartością gry"), aby pobrać posiadane pakiety.
- Zapisy gry (Saves): Zapisy również można przenieść, używając chmury PlayStation Plus lub dysku USB, aby skopiować dane z PS4 i wkleić je na PS5.
- Kompatybilność: The Sims 4 na konsolach działa w ramach wstecznej kompatybilności. Należy pamiętać, że dodatki zakupione na konsolach Sony nie przechodzą na PC (i odwrotnie).
Podsumowując: jeśli masz tę samą nazwę użytkownika PSN ( dodatki byly kupowane na jednym koncie), zachowasz wszystkie swoje dodatki i zapisy po przejściu na nową konsolę.