3 years ago
problem z dziecmi the sims 4
Hejka!
Od pewnego czasu mam pewien problem z interakcjami z dziećmi w the sims 4. Simowie sami z siebie mogą sprawdzać jak ma się małe dziecko, ale nic więcej. Nie mogą go karmić, myć itd., bo interakcja od razu znika. Tak samo dziecko nie może prosić rodzica. Teraz dziecko ma urodziny i nawet nie mam jak go postarzyc bo pomoc ze świeczkami też znika od razu. Co mam zrobić? Naprawiałam grę, ale to nic nie daje tak samo jak debugowanie simów przez kod testingcheats. Resetowanie simów lub wchodzenie do innej rozgrywki i wracanie do tej też nic nie daje. Co robić? Pomocy!!
- @przestrzelska
Gdzie kupowałaś grę? Na Steamie, na Oigin , czy w sklepie?
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Sciezka do tego folderu w Win10
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw.
Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
( jednak ta naprawa nic nie naprawi jesli grę kupilaś na Steamie)
3. Wlacz grę aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy nadal masz te bledy
4. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
6. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Być moze blad ten wywolal jakis nieaktualny mod czy CC . Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
7.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialas jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.