Forum Discussion

Rafterpl098's avatar
1 year ago

Problem z folderem

Mam problem z plikiem gry, a mianowicie nie mam w nim pliku do którego mogę wkładać mody. Próby reinstalowania gry, tworzenia folderu oraz wkładania modów do pliku bin nic nie dawały. Brakuje mi już pomysłów i mam nadzieję, że ktoś mi przedstawi jakieś rozwiązanie.

4 Replies

• Hej @Rafterpl098 

Plik Bin znajduje się w folderze instalacyjnym gry - nie wolno ruszać tego folderu, gdyż możesz sobie zepsuć grę.

Po zainstalowaniu gry najpierw musisz do niej wejść, pobrać Sima z CAS, oraz  umieścić go w jakimś domu, a następnie zapisać grę według opcji "Zapisz jako" i wyjść z niej.

Dopiero wtedy w Katalogu Dokumenty utworzy się folder Electronic Arts, a w nim folder rozgrywki o nazwie The Sims 4. W tym ostatnim folderze znajdziesz folder Mods i tylko w nim umieszczasz swoje mody.

Przy okazji polecam zapoznanie się z poradnikiem, który pomoże ustrzec się przed zepsutymi modami w grze oraz ułatwi usuwanie ich z gry.

Pozdrawiam

• W tym folderze nie ma folderu "mods", a przynajmniej mnie on się nie pobiera. Jedyne foldery jakie mam to Installer, Data, Delta, Game i Support. Poza tym już jestem po odpaleniu gry i utworzeniu postaci, a w folderze Electronic Arts nie ma folderu TS 4, jest on tylko w folderze EA Games

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 year ago

@Rafterpl098 

Te wszystkie foldery, które wymieniłaś znajdują się w folderze instalacyjnym gry. I ten folder znajduje się w systemie instalacyjnym komputera, najczęściej na dysku C - jego ścieżka docelowa "C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4".  Nie radzę tam grzebać!

Folder Electronic Arts, o którym piszesz, znajduje się także w plikach instalacyjnych gry w Programie Files: C:\Program Files\Electronic Arts - i także nie radzę w nim grzebać.

Natomiast folder rozgrywki znajduje się w Katalogu Dokumenty > znajdziesz go klikając na folder z napisem "Eksplorator plików" (na pulpicie komputera, często jest przypięty do jego paska narzędziowego - dolny pasek pulpitu komputera). Ścieżka docelowa tego katalogu: C:\Users\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

@Rafterpl098 Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 8 hours ago
7,705 Posts