Forum Discussion

IVIarynata's avatar
4 years ago
Solved

problem z interfejsem i opcjami w Sims4

Witam, po którejś aktualizacji zepsuły mi się ustawienia, ponieważ kiedy w nie wchodzę, zacina mi się gra, żeby po chwili ukazać mi całe nic. Wszelkie opcje wyparowały, a kiedy je zamknę, to mam prob...
  • kreatora's avatar
    4 years ago

@IVIarynata

Ten blad jest pawdopodobnie wywołany nieaktualnym modami lubCC ktore po aktualizacji pzestaly byc kompatybilne z grą. 
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    3. Wlacz teraz gre aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy bład znikł 
    4 Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    6. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Być moze blad ten wywolal jakis nieaktualny mod czy CC . Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
    7.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.

Dodatkowo jesli uzywasz modów i CC z netu to obowiązkowo przeczytaj ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Edit 

Jesli nie uzywasz modow i CC, a  blad nie zniknie a uzywasz programu antywirusowego z netu takiego jak Avast, sophos, Norton czy innego podobnego to go wyłacz albo odinstaluj 

Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
    Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable. Wyłaczanie.
    W zadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo ni odinstaluje to takiego programu całkowicie i dalej bedzie on blokował pliki gry.
    Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,555 Posts