Forum Discussion

Julileczka's avatar
7 years ago

Problem z małymi dziećmi

Dzień dobry,

W The Sims 4 mam ostatnio problem z małymi dziećmi, który bardzo utrudnia grę. Małe dzieci często nie chcą spać, jeść, myć się. W takim sensie, że np. po posadzeniu do wanny, sim od razu wykłada to dziecko. W ten sposób nie da się go umyć. Gdy kładzie się spać, to od razu wstaje. Wielokrotne powtarzanie czynności nic nie daje. Dziecko także nie może jeść - zostaje od razu wykładane z krzesełka (pomimo, źe nie kazałam tego zrobić). Czasami to się naprawia (rzadko), a po wlaczeniu od nowa gry tylko przez chwilę to działa normalnie. Nie wiem co robić, ponieważ nie chcę ciagle używać kodów. Proszę o pomoc!

1 Reply

• Witaj @Julileczka 

Opisany problem został zgłoszony w tym temacie: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Multiple-Toddler-Sims-issues-with-eating-sleeping-stuck/td-p/7955699 jako błąd gry.

Co teraz możesz zrobić:

1. Wejdź do linku w zgłoszonym temacie i kliknij w opcje "Me too", czyli ja także.

Możliwe tymczasowe rozwiązania:

1. Zapisanie gry, a następnie przejście do "Zarządzania światami", wejście do innego (aktywnego) gospodarstwa domowego, granie w nim chwilę znajdującą się tam rodziną  i dopiero powrót do poprzedniej rodziny.

2. Wejście i wyjście z CAS.

3. Resetowanie sima

- wpisujesz kod: : testingcheats true, następnie, przytrzymując klawisz Shift klikasz na Sima (malucha) i wybierasz opcję "resetuj obiekt".

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,309 PostsLatest Activity: 4 hours ago