Problem z obrazem w The Sims4
Kupiłam The Sims4 chyba 2 lata temu i dzisiaj zainstalowałam na nowym laptopie ( wcześniej już grałam na starym i wszystko było ok)
Po zainstalowaniu odpaliłam grę i obraz zaczął się bardzo zacinać i mrugać. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
@Madzinka62
Zakladam ze jestes na PC z Win 10
Sprawdź czy twoj Windows jest aktualny. Nowo kupione kmputery jesli dlugo staly w sklepe czy magazynie czasem nie maja wszyskich aktualizacji, ani sktualnych sterowników do karty grafcznej
https://support.microsoft.com/help/4027667/windows-10-update
Wejdz na strone producenta twojego laptopa (wpisz w Goole nazwa producenta plus slowko support) . Po wejsciu na strone producenta wpisz tam nazwe i numer modelu twojego komputera po czym sprawdz czy sa tam do pobrania aktualne sterowniki karty graficzej, ewentualne update Biosu.W ustawieniach grafiki w opcjach gry wlącz synchronizacje pionowa a takze wypróbuj rozne dostepne ci tam rozdzielczości ekranu. Ewentualnie wylacz tam efekt postprocesingu
Jesli masz dwie kart graficzne w laptopie - scalak Intela i druga na przykład Nvidie upewnij sie ze gra uzywa lepszej karty, a nie scalaka
Nie jestem pracownikiem EA