Problem z pojawiającymi się białymi paskami podczas gry
Witam mam problem z pojawiającymi się białymi paskami podczas gry . Nie jest to problem z połączeniem ani z laptopem . Problem występuje tylko i wyłącznie podczas gry. Dwa razy gra została odinstalowna i zainstalowana niestety problem jest nadal . Proszę o pomoc .. Przesyłam zdjęcie z problemem
Twoje sterowniki są z 2018 roku, najlepiej, żebyś je zaktualizowała.
Nie to jednak jest najgorsze, w laptopie znajduje się tylko jedna karta graficzna, fabrycznie scalona z komputerem (tzw. scalak - Intel(R) HD Graphics Family - ta karta dobra jest do prac biurowych, niestety nie nadaje się do gier.
Być może znajduje się tam miejsce na drugą kartę, ale musiałabyś to najpierw sprawdzić i ewentualnie ją dokupić.
Minimalne wymagania gry The Sims 4 zakładają, że powinnaś mieć:
- System operacyjny: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1), Windows 8 lub 8.1, Windows 10
- Procesor: Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ lub odpowiednik (w przypadku komputerów używających wbudowanych układów graficznych gra wymaga procesora Intel Core 2 Duo 2,0 GHz, AMD Turion 64 X2 TL-62 2,0 GHz lub odpowiednika)
- Pamięć RAM: Co najmniej 2 GB pamięci RAM (obecnie co najmniej 4 GB) - u Ciebie jest 8 GB, więc dobrze,
- Karta graficzna: 128 MB pamięci VRAM z obsługą funkcji Pixel Shader 3.0.
- Obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6600 lub lepsza, ATI Radeon X1300 lub lepsza, Intel GMA X4500 lub lepsza
Zalecane
- System operacyjny: 64-bitowy Windows 7, Windows 8.1 lub Windows 10
- Procesor: Intel Core i5 lub lepszy, AMD Athlon X4
- Karta graficzna: NVIDIA GTX 650 lub lepsza
Czyli niestety na tym laptopie raczej długo już nie pograsz.
Na dzisiaj moja rada:
1. Zaktualizuj sterowniki - może na jakiś czas obraz w grze trochę się poprawi.
2. Na razie nie dokupuj żadnych nowych dodatków.
3. Na razie nie dodawaj do gry żadnych modów/CC.
Niestety to nie gwarantuje, że będziesz mogła normalnie grać.
Pozdrawiam.