Forum Discussion

Martynaa14's avatar
Martynaa14
Rising Newcomer
8 days ago

Problem z relacją matka-dziecko w The Sims 4

Dzień dobry,

Mam poważny problem w The Sims 4. Moja Simka zaszła w ciążę, normalnie urodziła dzieci, ale gra nie rozpoznaje ich jako jej potomstwa. Kiedy klikam na niemowlęta lub małe dzieci, nie mam żadnych interakcji i Simka jest traktowana jak obca osoba.

Próbowałam różnych metod naprawy:

Sprawdziłam drzewo genealogiczne – dzieci są tam zapisane jako jej potomstwo, ale w interakcjach nie są jej rodziną.
Próbowałam użyć kodów do ręcznego przypisania relacji, ale to nie rozwiązało problemu.
Przeniosłam rodzinę do nowego zapisu – problem nadal występuje.
Naprawiłam pliki gry przez EA App – bez efektu.
Usunęłam plik localthumbcache.package – również nie pomogło.
Grałam bez modów i CC – problem nadal występuje.
Czy możecie pomóc w rozwiązaniu tego problemu? Czy to znany błąd gry? Jeśli tak, kiedy można spodziewać się poprawki?

Dziękuję za pomoc!

3 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 days ago

Martynaa14 

Myślę , że nadal masz w grze zepsute mody. W takiej sytuacji najlepiej wyjmij z gry cały folder Mods (i na razie nie wkładaj go do gry!.

Następnie:

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

Napraw grę w aplikacji EA.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zawarte w nim wskazówki - Jak pozbyć się z gry zepsutych modów:

https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 4 hours ago