Problem z save'ami SIMS 4
Robiłem format komputera, zapisałem na pendrive wszystkie pliki z simsów aby nie stracić moich zapisów. Po wklejeniu plików na odświeżony już komputer pojawił się problem z tym, że gra nie widziała ich, ale udało się to ogarnąć z pomocą i dowiedziałem się, że nie może być daty, którą mam w nazwie pliku. Udało się przywrócić mojego sima, ale problem leży w tym, że nieważne który plik usunę lub dodam, cały czas mam ostatni zapis z marca (ostatnio grałem w sierpniu) i mimo zostawienia plików z sierpniową datą, gra nadal wczytuje się na marcowym zapisie. Pytanie czy da się jakoś to naprawić? I kolejne pytanie. Czy jest szansa, że folder tray ma na to jakiś wpływ i dopiero po oganrnięciu całego ambarasu w tym folderze wczytałby się mój najnowszy sierpniowy zapis? Dodam, że nie jest tak łatwo, ponieważ plików z nazwą np save000003.save.ver0 etc. jest po 10 czasami nawet 15 i nie wiem, który mam usunąć, a który nie. Dowiedziałem się, że wszystkie pliki kończące się na ver0-4 są wcześniejszymi zapisami, a .save jest najnowszy, ale zostawiając sam plik nawet ten z najnowszą datą w nazwie, zapis nadal jest marcowy i nie wiem co mogę dalej robić i czy w ogóle da się w jakiś sposób odzyskać to co zrobiłem w grze, czy jestem zmuszony do kontynuowania gry od tamtego momentu.
Hej ritakopacz
Upewnij się, że z pendrive'a zostały przeniesione wszystkie pliki. Na zrzucie ekranu nie widzę plików z datą zapisu sierpień.
Przeniesienie zapisu z pendrive polega, na wklejeniu samego folderu Saves z poprzedniego komputera do folderu z grą (lokalizacja: Dokumenty> Electronic Arts> The Sims 4). Jeśli na nowym komputerze masz już folder Saves, zastąp go tym z poprzedniego PC i nie zmieniaj nazwy tego folderu).