Forum Discussion

cx_mCj's avatar
6 years ago

Problem z The Sims 4 kod błędu 110:f299fdf3:57fb88be

Od dłuższego czasu gram rodziną w the sims 4, z którą nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów.
Jednak przed i po ostatniej aktualizacji po wybraniu mojej rodziny pojawia się ekran ładowania gry, a potem komunikat z błędem wymienionym w tytule oraz zaleceniem ponownego uruchomienia gry.
Grę przeinstalowywałam, aktualizowałam, wyrzuciłam wszystkie mody, ale nadal nic.
Bez problemu mogę grać innymi rodzinami.
Na początku w zarządzaniu rodzinami połączyłam moją rodzinę z inną, aby mieć do niej dostęp, a następnie przeprowadziłam na inną parcelę, po czym rozłączyłam rodziny i z powrotem przeprowadziłam na starą parcelę. Gra działała bez problemu przez kilka dni. Potem jednak pojawił się taki sam komunikat. Zapisałam dom i przeniosłam na inną parcelę wraz z rodziną. Po dwóch dniach pojawił się znów komunikat o błędzie.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale opisałam swój problem i znajdzie się jakieś rozwiązanie.

4 Replies

• U mnie to samo. Mam nadzieję, że błąd będzie szybko poprawiony...

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

Hej @cx_mCj , @KotSniezny 

Błąd ten powstaje, gdy :

1. W grze znajdują się nieaktualne mody/CC.

2. Gdy gra zapisywana jest zwykłymi zapisami: "zapis" lub/i "zapisz i wyjdź".

Co można zrobić:

1. Do folderu The Sims 4, który domyślnie znajduje się w lokalizacji - Komputer/Dokumenty/Elecronic Arts/The Sims 4 dopisz jakąś końcówkę np. stara gra lub przenieś cały folder The Sims 4 na pulpit komputera.

2. Przeczyść rejestry (oraz komputer) programem CCleaner.

3. Zrestartuj (ponownie włącz) komputer.

4. Jeżeli posiadasz  antywirusa to wyłącz go i dodaj do wyjątków w skanowaniu foldery z plikami gry.

5.  Napraw grę na Origin, klikając PPM na okładkę gry.

6. Włącz grę, wejdź do niej i stwórz nowy zapis, zapisując grę poprawnie według opcji "Zapisz jako" (np gra nr 1) - utworzy się nowy folder gry.

7. Nigdy nie korzystaj z funkcji "zapisz" i "zapisz i wyjdź" - zwłaszcza ta ostatnia t to najbardziej popsuta opcja zapisu.

8. Nie dodawaj do nowej gry starych modów, dopóki ich  nie zaktualizujesz - Poradnik.

Pozdrawiam.

• KotSniezny's avatar
    KotSniezny
    6 years ago

Problem ustąpił po kilku dniach. Wystąpił po aktualizacji, pewnie kolejna naprawiła błąd.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 6 days ago
7,585 Posts