Forum Discussion

anyalyl's avatar
4 years ago

Problem z uruchamianiem gry The Sims 4

26 listopada 21 kupiłam The Sims 4 (podstawę) na promocji. Zainstalowałam Origin, założyłam konto i pobrałam simsy. Niestety, gra nie uruchamia się po naciśnięciu przycisku graj - wtedy okno origina na chwilę się minimalizuje, po czym znowu otwiera i nic. Nie da się też wejść z paska zadań. Próbowałam użyć opcji "napraw", jednak Origin wtedy się tylko zawiesza i już nie można zrobić nic oprócz zamknięcia go. Próbowałam pobrać aktualizację, z myślą że to coś da, ale wygląda to tak, jakby się nic nie zmieniło, bo nadal wyświetla się opcja by aktualizować ( próbowałam jeszcze 2 razy). Próbowałam też odinstalować Simsy i Origin, pomiędzy tym wyczyścić komputer Ccleanerem i wszystko pobrać ponownie. Zero efektu. Tak samo, gdy reinstalowałam tylko The Sims 4. Próbowałam zastosować czysty rozruch, ale nic się nie zmieniło. Odinstalowałam antywirusa, wyłączałam opcję "Origin w grze" . Otwieranie jako administrator nic nie daje przy obydwu zarówno Originie jak i grze. Opcja "rozwiąż problemy ze zgodnością" też nic nie wniosła. Pojawił się tylko komunikat "Niezgodna aplikacja" i podejrzewam, że w tym tkwi rzecz. Jak mogę rozwiązać ten problem? 

Dodam, że z ciekawości czy cokolwiek się otworzy, pobrałam też Demo CAS i ono działa, jeśli to na jakiś znaczenie.

Przycisk "graj" nie jest szary, ma zwykły pomarańczowy kolor, żadne opcje dot. The Sims 4 nie są zablokowane. 

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@anyalyl

1. Jaki to system? Win 10 czy Win 7?
    Jesli to Win 7 to obawiam sie ze gry nie uruchomisz

Jesli to Win 10

2.Kliknij prawym myszy na ikonke gry i wybierz "Rozwiaz problemy ze zgodnością"
    3. Masz moze dwie karty graficzne w laptopie? - Bo zakladam, ze to laptop.
    Jesli tak to upewnij sie ze gra uzywa mocniejszej karty.

4. Jesli Origin pobiealas z plytki gry to jest to wersja tak stara ze nawet nie daje sie aktualizaowac

W takim wypadku odinstaluj to  za pomocą programu Revo free version  i pobierz Origiin aktualny z netu 

https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Uruchom Revo, wybierz Origin z listy i kliknij Odinstaluj.
    Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
    Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
    Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie.

Zamknij Revo, uruchom ponownie komputer.i pobierz Origin stąd 

https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download

• anyalyl's avatar
    anyalyl
    4 years ago

Przepraszam że nie wspomniałam. To niestety windows 7.

• anyalyl's avatar
    anyalyl
    4 years ago

Przepraszam że nie wspomniałam. To niestety windows 7. Jeżeli nie da się już nic zmienić, to co powinnam zrobić ? Czy mam prawo do reklamacji jeśli próbowałam instalować podstawę (automatycznie pobrała się pomyślnie też ścieżka dźwiękowa)? Jeśli tak to jak mogę to zrobić? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @anyalyl 

Prześlij nam proszę plik DxDiag, może tam znajdziemy jakieś wskazówki odnośnie rozwiązania problemu 🙂 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@anyalyl

Jesli to Windows 7 32 bitowy to sprawa jest przegrana, Problem jest zwiazany z architekturą 32-bitowego systemu Win7 i wygląda na nierozwiązywalny.
    Na dzis gra aby działac potrzebuje plików z Microsoftu VC++ x86 i VC++x64 między nnymi z 2019 roku. po ostatnich aktualizacjach gry.
    Problem polega na tym ze nawet jesli aktualizacja gry dostarczy ci te pliki lub sam je pobierzesz z Microsoftu przy uruchamianiu aplikacji ktora tych plików uzywa - na przyklad przy uruchamianiu Simsów natychmiast wyskoczy ci albo blad systemowy Windowsa nt.dll, albo gra sie po prostu nie właczy, bo 32 bitowy system Windowsa ma problem z uzyciem tych nowych wersji plików VC++
    Jesli to Windows 7 64 bitowy
    1. Czy mozesz wejsc na Origin na swoje konto? Bo podstawowy problem z Win 7 to niemoznosc polaczenia z Origin z powodu nieaktualnych certyfikatów bezpieczeństwa Windows 7
    Jest tylko jedno rozwiazanie tego niestety po rosyjsku ale potwierdzone ze działa. Jest to jednak rozwiazanie tymczasowe
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/ORIGIN-komunikat-quot-nie-mozna-nawiazac-polaczenia-z-internetem/m-p/10716035#M18833

2. Jesli mozesz otworzyc Origin to sprawa jest prostsza - trzeba pobrac brakujace biblioteki Windowsa, ktorych nie masz na Win7
    Wejdz w Dodaj/Usuń programy i odszukaj pliki Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj (Na WIn 7 to bedzie Napraw) - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj ale i tak pewnie ich nie masz wiec nie masz co odinstalowywać.
    Nastepnie wejdź w ten link
    i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 2015 oraz VisualC++x86 2015 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
    Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

Generalnie jednak pomyśl o przesiadce na Win 10 jesli chcesz grac w Simsy - dla slabych komputerow jest nawet inna wersja - Tradycyjna ale to musi byc Win10

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 3 hours ago