Forum Discussion
Zainstalowałem najnowsze sterowniki, zrestartowałem komputer i nadal to samo.
Pozdrawiam!
Zakładam ze takze naprawiles system narzedziami Windowsa sfc scan i DISM jak opisano w poprzednim poście
Idź do Pliki programów (x86) znajdż tam folder Origin Games i wywal go do kosza.
Byc moze ten folder instalacyjny gry jest zepsuty - gra odtworzy go jkeszcze raz przy próbie instalacji gry.
Nastepnie otworz Steam i pobierz oraz zainstaluj grę jeszcze raz.
- 4 years ago@kreatora Wyrzuciłem do kosza, pobrałem jeszcze raz i bez zmian ☹️
- kreatora4 years agoHero (Retired)
@1231311412
Uruchom Steam jako Administrator ( prawym myszy na ikonke Steamu)i zaloguj sie na swoje kontoIdentycznie uruchom Origin i zaloguj sie na swoje konto na Origin - obie aplikacje muszą byc otwarte jednoczesnie, a ty zalogowany na oba swoje konta - na Steamie in na Origin
Teraz sprobuj uruchomić te gre z biblioteki Steamu - o ile nie jest blokowana przez Windows Defendera powinna wreszcie ruszyć. - 4 years ago@kreatora Cześć,
Zrobiłem to co mówiłeś/aś i niestety nic a powinno ruszyć ☹️( - 4 years ago@1231311412 jakby coś blokowało bo na steam jest opcja graj, klikam i po 2 sekundach jest znowu graj
- kreatora4 years agoHero (Retired)@1231311412
Wyłącz Funkcje Kontrolowanego dostępu do folderu w systemie Windows
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034 - 4 years ago@kreatora Hej,
Po wejściu w tą opcje pokazywało że wyłączone i był napis
Funkcja Kontrolowany dostęp do folderu wymaga włączenia ochrony w czasie rzeczywistym. I nie mogę włączać czy wyłączać - kreatora4 years agoHero (Retired)@1231311412
Spróbujmy w inny sposób bo to wyglada na blokade folderu instalacyjnego Origin Games , gdzie są pliki uruchamiające grę
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu,
Z listy która się otworzy wybierz na dole listy i kliknij Ustawienia
W oknie która się otworzy wybierz Aktualizacje i Zabezpieczenia
W następnym oknie co się otworzy wybierz po lewej Zabezpieczenia Windows
Dodaj dwa pliki gry do wyjątków
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26
Do wyjątków dodajesz 2 pliki gry
TS4.exe oraz TS4_x64.exe
Scieżka do tych plików w Windows 10 :
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Pliki programów (x86) > Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu podfolderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków - 3 years ago@kreatora Hej, przepraszam że nie odpisywałem ale nie było mnie w domu.
Więc, gdy chciałem dodać te pliki do wyjątków to folder Origin Games był pusty. Nie mam pojęcia czemu
Pozdrawiam! - kreatora3 years agoHero (Retired)@1231311412
To znaczy ze gra nie zainstalowała sie tam gdzie powinna.
Czy zmieniales jej mijsce przeznaczenia podczas instalacji?
Jesli tak to pozwólol jej sie zainstalowac w miejscu domyslnym.
Jeśli nie zmieniałeś to jako miejsce przeznaczenia instalacji wybierz jej folder Origin Games
Po instalacji sprawdź czy znalazła sie tam gdzie powinna - 3 years ago@kreatora Cześć,
Próbowałem teraz cały czas coś zrobić ale bez zmian bo nie mogę zmienić miejsca docelowego gry tylko automatycznie mi pobiera w plikach steam i tam jest folder ts4
po uruchomieniu gry z plików gry
pojawia się komunikat:
PODCZAS URUCHAMIANIA GRY WYSTĄPIŁ BŁĄD
Nie wykryto zainstalowanej gry The Sims 4 Cyfrowa Edycja Specjalna.
Zainstaluj ją ponownie lub ponów próbę jej uruchomienia.
Włączałem też grę jako administrator.
Robiłem też test spójności plików i wszystko przebiegło pomyślnie.
Pozdrawiam! - 3 years ago@1231311412 też powinienem mieć folder Electronic Arts ale go nie posiadam nie mam pojęcia z jakiego powodu bo chyba wcześniej go miałem
- kreatora3 years agoHero (Retired)@1231311412
Folder Electronic Arts znajdzie sie w Dokumenty ale dopiero po aktywowaniu gry (stworzy się po jej pierwszym właczeniu) ,
Sorry dostales złe namiary na Origin zamiast na Steam do tego folderu instalacyjnego TS4
Tego folderu TS4 nie znajdziesz w Origin. Skoro gre instalowales ze Steamu powinien być w Program Files(x86)\ Steam\steamapps\common\ The Sims 4
Dodaj do wyjatkow i wykluczeń w Windows Defender dwa pliki zaczynajace sie od TS4 z folderów Bins
sciezka
Program Files(x86)\ Steam\steamapps\common\ The Sims 4 / game - szukaj pod literka g - /Bin i Bin_LE W kazdym foldertze Bin znajduje sie plikzaczynajacy sie od TS4 i kazdy z nich trzeba dodać do wyjatków i wykluczeń
https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26
https://support.microsoft.com/pl-pl/office/co-to-s%C4%85-wykluczenia-w-zabezpieczeniach-systemu-windows-8b248399-5e63-4a4b-897f-52ea2dddb962#:~:text=Aby%20doda%C4%87%20wykluczenie,pozycj%C4%99%20Dodaj%20lub%20Usu%C5%84%20wykluczenia.
Dodatkowo skoro i tak wyłaczyłes antywirusa z netu odinstaluj go do zera dla pewności - wciaz nie jestem pewna ze to nie jego wina
Tu jest info jak powinno się odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Następnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 23 hours ago