Forum Discussion

Tiril5's avatar
2 years ago
Solved

Problem z Uruchomieniem The Sims 4 - nie udało się uruchomić gry

Witam, 

Mam problem z uruchomieniem gry The Sims 4. Od mniej wiecej dwóch tygodni gra przestała działać.Do 23 lutego wszystko było ok (wtedy  po raz ostatni ją uruchomiłam), później była aktualizacja (nie włączałam gry) a następnie pobrałam ostanie akcesoria (5 marca) i próbowałam uruchomić grę ale otrzymałam komunikat "nie udało się uruchomić gry" screen w załączniku).

Wyczyściłam wszystkie cashe, wyciągnełam mody, naprawiłam pliki - dalej to samo. W końcu odinstalowałam grę, oraz aplikacje EA, zainstalowałam raz jeszcze w innym miejscu, sprawdziłam firewalla oraz Norton czy wszytskie pliki są na białej liście i dalej to samo.

Sparawdziłam również na innym komputerze, bo myślałam że może coś mnie blokuje na laptopie, ale na PC jest ten sam problem.

Proszę pomóżcie. 

• Hejka wszystkim, 

szybka aktualizacja mojej sytuacji - po wszytskich wczesniejszych krokach )simy sa zainstalowane w folderze C\GRY\The Sims 4)  jakie opisalam, dzis odpalilam ea app jako administrator i  wcisnelam napraw.

Spróbowalam odpalic Simy i dzialaja. 

Na PC odinstalowalam, zainstalowalam z poziomu administratora w nowej lokalizacji - jakiej samej jak na laptopie. i powierdzam tez dzialaja.

Nie wiem czy EA cos robilo, trudno powiedziec bo zadnej aktualizacji nie bylo, grunt ze gra znow dziala

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Tiril5 

Dzięki za Twoje zgłoszenie oraz wykonane dotychczas kroki. 

Chciałbym prosić Cię o odpowiedź na poniższe pytania: 

Czy podstawowa wersja gry znajdująca się na Twoim koncie jest w języku polskim?

Czy została ona dodana w ramach bezpłatnej wersji, czy kupiona wcześniej?

Jeśli gra została przez Ciebie kupiona wcześniej, czy zakup został dokonany z poziomu Origin/EA app, czy poza tą platformą?

• Witam @EA_Kuba 

w tej chwili podstawowa wersja The Sims jest w języku polskim, ale zakupiłam ją w 2018 z brytyjskiej strony EA. 

początkowo miałam w języku angielskim, ale z czasem przeinstalowałam i zmieniłam język na polski. Gra do ostatniej aktualizacji działała bez zarzutu.

Pozdrawiam

• @Tiril5 Hej mam ten sam problem... mi na EA Support powiedzieli żeby czekać na update z konta EA Help Twitter ☹️
  • @Tiril5 niestety z racji na problem z którym nie umieli sobie poradzić w krótkiej rozmowie, nikt nie mógł mi powiedzieć kiedy ogarną update.
  • makala1604's avatar
    makala1604
    2 years ago

Dzis Sims 4 znikneły z zainstalowanych gier. Doradca nic nie potrafił powiedziec.

• Hejka wszystkim, 

szybka aktualizacja mojej sytuacji - po wszytskich wczesniejszych krokach )simy sa zainstalowane w folderze C\GRY\The Sims 4)  jakie opisalam, dzis odpalilam ea app jako administrator i  wcisnelam napraw.

Spróbowalam odpalic Simy i dzialaja. 

Na PC odinstalowalam, zainstalowalam z poziomu administratora w nowej lokalizacji - jakiej samej jak na laptopie. i powierdzam tez dzialaja.

Nie wiem czy EA cos robilo, trudno powiedziec bo zadnej aktualizacji nie bylo, grunt ze gra znow dziala

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za potwierdzenie @Tiril5 

Z racji tego, że Twój problem opisany w wątku został rozwiązany oznaczę go jako rozwiązany. 

Dajcie nam znać czy wskazówki od @Tiril5 pomogły również u Was. 

• U mnie nie działa, nadal nie mam dostępu do kupionej za ciężkie pieniądze gry i żadnej odpowiedzi na zgłoszoną sprawę, to zaczyna się kwalifikować do zainteresowania sprawa prawnika, przy 48 dodatkach ta gra trochę kosztowała.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,713 Posts