Forum Discussion
Nie bardzo rozumiem - gra sie nie wlącza jeśli wlozysz mody z powrotem? Czy po prostu te mody nie pokazują ci sie w grze pomimo włączonej i działałającej opcji "wlacz modyfikacje" ?
Gra się nie włącza gdy wkładam mody,najdziwniejsze jest to że co po niektóre mody ze skryptami działają (po ich włożeniu gra się uruchamia)(nie wszystkie ale pokoleli je aktualizuje) ale gdy wkładam jakiś ciuch cc czy akcesoria, to już nie mogę jej włączyć.Nic nie wyskakuje po prostu gra nie działa ale komputer ją czyta jako uruchomioną
- kreatora3 years agoHero (Retired)@SIMKA20023
Znajdź jakiś najnowszy obiekt CC w necie - koniecznie z data powstania po tej aktualizacji i jako jedyne CC umieść go w folderze mods i sprawdź czy gra sie uruchomi
Inny problem moze być taki ze masz wersje Tradycyną gry , a nie normalną, Wersja Tradycyjna gry nie włączy się gdy włozysz do niej mody czy CC powstałe po listopadzie 2019 roku - niektore z nich bedą działac i w wersji Tradycyjnej ale wiekszosć z nich spowoduje zablokowanie gry
Sprawdź po otwarciu gry numer wersji Sims 4 na dole ekranu menu..Jeśli numer kończy się na 1530, masz wersję Tradycyjną gry - będzie to na samym dole ekranu małymi literami.- 3 years ago
mam inne zakończenie więc raczej nie mam wersji tradycyjnej , nie mogłam znaleźć żadnego moda utworzonego po ostatniej aktualizacji jeśli chodzi o ciuchy czy tego typu cc , zaktualizowałam slice of life więc wiem że przynajmniej te ze skryptami działają, a jeśli chodzi o casa (mody) to co poniektóre pobrane przed aktualizacją ale w 2022 działają a niektóre nie i żeby uruchomić grę po włożeniu i sprawdzeniu nie działających modów,to muszę robić tom całą formułkę z usuwaniem z folderu the sims 4 cache a potem napraw od nowa bo pomimo tego że gra się nie otwiera, jest czytana jako otwarta i nic nie mogę zrobić.Jest możliwość że aktualizacja popsuła co poniektóre mody?W sensie wiem że przez dodanie scenariuszy i tych zmian w sąsiedztwie takie mody jak slice of life raczej bez aktualizacji do obecnej wersji nie zadziałają ale ja mam problem ze zwykłymi cc bez skryptów…
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@SIMKA20023
Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach większość script modów i dużo starszych CC juz nie pasują do gry.
Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.Tym razem padlo 99% script modów łacznie z UIC oraz nawet MCC-a MCC nie czesto wymaga wymiany.