Problem z włączeniem gry, z powodu nieskończonego pobierania dodatku
Cześć 🙌
Od jakiegoś czasu mam problem z włączeniem gry, pojawia się okienko o "braku plików lub ich uszkodzeniu". Odinstalowałam całą grę i zainstalowałam znowu. Odinstalowałam też Origin. Wychodzi na to, że gra podstawowa i prawie wszystkie dodatki się zainstalowały i gra normalnie się włączała. Mam jedynie problem z jednym pakietem rozgrywki "Przygoda w dżungli". Sytuacja wygląda tak, że pakiet zaczyna się pobierać i teoretycznie kończy instalację, jednak po jej zakończeniu nadal jest ikonka, że można pobrać grę, tak jakby się nie zainstalowała. Gra nie chce się włączyć, bo mówi o trwającej instalacji - załączam screen (chociaż teoretycznie jest zakończona), a po kliknięciu, że chcę mimo tego kontynuować, pojawia się ponownie informacja o tym, że nie można włączyć gry z powodu brakujących lub uszkodzonych plików - załączam screen.
Co mogę jeszcze zrobić w tej sytuacji? Nie chcę rezygnować z gry z tym dodatkiem, bo nie po to za niego płaciłam. A problem się powtarza w kółko z tym jednym dodatkiem.
Dodam jeszcze, że zainstalowałam grę na innym komputerze, żeby sprawdzić gdzie jest problem i wszystko tam działa dobrze.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️
@princessfrompl
Sprobuj naprawić grę na Origin
Origin/Moja Biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw
Musisz odczekac az Origin sprawdzi w szystkie dodatki jakie posiadasz - w tym Przygode w Dżungli
Jesli to nie pomoze idź do folderu Origin Games ktory znajduje sie w Pliki Programów (x86) kliknij na foider The Sims 4 i sprawdź czy masz w nim folder GP06 (To jest folder Przygody w Dzungli) jesli masz tam taki folder to usun go do kosza ręcznie.
Nastepnie idz do Moja biblioteka Gier kliknij lewym myszy na TS4 (jest opcja ze dodatek zacznie sie pobierać natychmiast bez twojej interwencji) i jesli dodatek nie zacznie sie pobierac otworzy sie strona na ktorej poszukaj zakladki Pakiety rozgrywki a w niej Przygoda w Dzungli .
Dodatek powinien miec na okladce opcje Pobierz
Jesli w folderze Origin Games nie bedzie podfolderu GP06 wcale to znaczy ze instalacja wybiera dla tego folderu złą sciezkę dostepu. W takim wypadku usuń caly folder Origin Games do kosza - idź do biblioteki gier i kliknij na okładke TS4 aby ponownie grę zainstalować (nowy folder Origin Games utworzy sie automatycznie)Sciezka do folderu Origin Games > the Sims4 > GP06 w Windows 10:
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4