Forum Discussion

Mijka97's avatar
6 years ago
Solved

Problem z wczytaniem gry.

Po najnowszej aktualizacji The Sims 4, pojawiło się kilka problemów.

Głównym powodem jest brak możliwości wybrania "wczytaj grę" w menu główne. Tak, jakby opcja była niewidoczna. 

Czas oczekiwania ładowania gry także się wydłużył  

Po ponownym zainstalowaniu gry problem nie zniknął, dodam, że gram bez modów. Co mam zrobić aby nie musieć martwić się że moje rodzinki zostaną usunięte i mogę w spokoju tworzyć nowe, a nie jak dotychczas, grać jedną jedyną, która cudem zapisuje mi się po wejściu na ogromny trójkąt "graj". 

• Włączasz grę tak samo, jak przed aktualizacją, jedynie robisz to z prawej strony ekranu, tak jak poniżej na zdjęciu:

Duży przycisk GRAJ służy odo uruchomiania ostatniego zapisu gry.

Czas ładowania gry się n ie wydłużył, przynajmniej w mojej grze ekrany bardzo szybko się ładują. 🙂

jeżeli gra długo się wczytuje, a także długo wczytują się ekrany ładowana związane jest to z  parametrami Twojego komputera.

Przede wszystkim sprawdź sterowniki kart graficznej, jeżeli dawno ich nie aktualizowałaś to zaktualizuj je.

Teraz do normalnego grania potrzebne jest przynajmniej 8 GB,a także wystarczająca ilość miejsca na dysku komputera. Wymagania sprzętowe wzrastają wraz z każdym nowo zakupionym przez Ciebie dodatkiem, a także z każdą aktualizacją gry.

Pozdrawiam.

2 Replies

• Włączasz grę tak samo, jak przed aktualizacją, jedynie robisz to z prawej strony ekranu, tak jak poniżej na zdjęciu:

Duży przycisk GRAJ służy odo uruchomiania ostatniego zapisu gry.

Czas ładowania gry się n ie wydłużył, przynajmniej w mojej grze ekrany bardzo szybko się ładują. 🙂

jeżeli gra długo się wczytuje, a także długo wczytują się ekrany ładowana związane jest to z  parametrami Twojego komputera.

Przede wszystkim sprawdź sterowniki kart graficznej, jeżeli dawno ich nie aktualizowałaś to zaktualizuj je.

Teraz do normalnego grania potrzebne jest przynajmniej 8 GB,a także wystarczająca ilość miejsca na dysku komputera. Wymagania sprzętowe wzrastają wraz z każdym nowo zakupionym przez Ciebie dodatkiem, a także z każdą aktualizacją gry.

Pozdrawiam.

• Mijka97's avatar
    Mijka97
    6 years ago

Dziękuję za odpowiedź. Problem został rozwiązany. :D 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 58 minutes ago
7,568 Posts