Forum Discussion

Simseje's avatar
Simseje
Seasoned Scout
1 day ago

Problem z wyposażeniem i stawianiem przedmiotów

Hej,

na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale teraz potestowałem kilka razy i problem dalej występuje. Mianowicie, po aktualizacji z 16 kwietnia (długo też nie grałem i budowalem, więc dopiero teraz zwróciłem na to uwagę:

W trybie budowania jeśli kupię jedną rzecz i ją postawię, to ponownie ją klikając nie mogę jej postawić gdzie indziej, sprzedać, obrócić - nic. Przedmiot jest zaznaczony mogę nic przesuwać w inne miejsce, ale kiedy klikam, nic się nie dzieje. Przedmiot nadal jest w trybie przenoszenia (mam nadzieję, że dobrze to opisuję). Tak samo jest z wyposażeniem sima czy rodziny. Zaznaczając np. Szafkę chcę ja schować do wyposażenia i nie mogę, nadal jest w trybie przenoszenia. Pomaga jedynie, jeśli z paska u góry wybiory inne narzędzie. Np. Kliknę na młotek, potem ponownie na strzałkę, to jeden raz zadziała - zaznaczę szafkę, przeniosę nad karton do wyposażenia i kliknę, znajdzie się w wyposażeniu. Ale potem ponownie nie mogę tego zrobić. Muszę znowu wybrać inne narzędzie i tak za każdym razem.

Próbowałem tego po naprawie gry, jak również tworząc nowę grę i rodzinę. Problem za każdym razem występuje.

Czy z kodem bb.moveobjects on czy bez - nadal tak samo.

Pełna kolekcja, bez modów. PC, EA App.

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 hours ago

Hej Simseje​ 

Dzięki za zgłoszenie – dobrze, że udało Ci się znaleźć obejście.  Będziemy przyglądać się podobnym przypadkom i sprawdzać temat dalej. Dzięki jeszcze raz za wychwycenie tego!

Przy okazji, daj znać, co najbardziej lubisz w The Sims 4 Ja osobiście kocham tworzyć ogrody - Ogrody marzeń.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,726 Posts