Forum Discussion
akurat tam na filmiku byłam już bardzo zdesperowana i próbowałam każdego możliwego sposobu, by wprowadzić tych simów. Nie mogłam ich umieścić na parceli od razu po zakończeniu tworzenia ich w cas'ie, bo ciągle mnie wywalało z powrotem na zarządzanie światami i byłam dosłownie zrozpaczona, bo już któryś dzień z kolei walczyłam z simsami, próbowałam wyłączyć mody itp. Nigdy tymi simami nie grałam, a moja skrzynia rodzin z niewiadomych przyczyn jest pusta :(
Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje ze skryptami oraz niektóre CC są zepsute i trzeba pozbyć się z gry.
Nie wystarczy wyłączyć modów w grze, bo gra nadal je pamięta. Dlatego przed każdą aktualizacją trzeba wyjąc z gry folder Mods i nie wkładać go do gry, dopóki nie zaktualizujesz w nim wszystkich zepsutych modów/CC.
Zastosuj te kroki:
- Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,
3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz pliki o nazwie:
- lastException .txt,
- LastUIException.txt
- LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.
4. Napraw grę w aplikacji EA.
5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.
Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki:
Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536
Ponadto jeżeli masz konto OneDrive to ono wybiórczo przechwytuje pliki programów z twojego komputera ( w tym niektóre pliki gry) i nie da się ich już odzyskać. Jedynym wyjściem jest zamkniecie takiego konta.