Forum Discussion

yzett's avatar
2 years ago
Solved

Problem z zasilaniem podczas gry

Cześć, mam problem z ładowaniem się laptopa podczas gry. Gdy włączam grę to przez chwilę jest dobrze, ale nagle zaczyna się zacinać i w międzyczasie zauważyłam, że podczas tego bateria w laptopie przestaję się ładować, gdy wyjdę z gry to wszystko jest normalnie, ładuje się cały czas, również podczas innych gier i też bardziej wymagających wszystko działa dobrze. Nie mam pojęcia o co może chodzić więc zwracam się z pomocą do was, z góry dziękuję za pomoc😊

10 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@yzett

Zakładam ze jestes na Win10

Generslnie nie nalezy w Simsy grać bez podłaczenia lapka kablem do stałego źródłs zasilania. 

Możesz spróbować :

1. Reset baterii
    Zamknij system i wyjmij baterię. Po jej wyjęciu podłącz zasilanie sieciowe i uruchom system. Jak odpali, wyłącz go ponownie i włóż baterię.
    UWAGA
    W trakcie wyjmowania i władania baterii zasilanie musi być odłączone.
    2, Sprawdź sterowniki baterii:
    Kliknij na znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i wybierz System, : następnie Panel sterowania i w oknie które się otworzy odszukaj Menadzer Urządzeń. Tam znajdź zakładkę Baterie, kliknij „Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI” i odinstaluj ją, a następnie zresetuj komputer. (Opcja uruchom ponownie) Sterownik powinien pojawić się ponownie po ponownym uruchomieniu urządzenia.
    3. Sprawdź czy kabel nie posiada żadnych śladów uszkodzeń
    4. Możesz także spróbować kupić nowy zasilacz, jednak jeżeli okaże się, że problem leży po stronie samej baterii, wydasz tylko niepotrzebnie pieniądze. Warto więc zanieść komputer do salonu producenta i poddać go odpowiednim testom .

• yzett's avatar
    yzett
    2 years ago
    @kreatora jestem na win 11, a nie 10.
    2. Z mojego laptopa trudno wyciągnąć baterie, jest zabardzo zabudowany, żeby wymienić jedna część trzeba całego go rozebrać i wina nie leży po stronie baterii, ponieważ wszystkie inne gry bardziej wymagające od the sims 4 działają normalnie i bateria działa również podczas normalnej pracy na laptopie.
    3. Kabel nie ma żadnych uszkodzeń i działa poprawnie.
    4. Nowy zasilacz kupiłam niedawno i laptop również był w naprawie z innego powodu, wszystko było sprawdzane i jest tak jak powinno być.
    Uważam, że problem jest z grą
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@yzett 

Gra nie kest niczemu winna. (Oprocz tego ze wymaga silnego źródła zaslania. Moze ten twój nowy zasilacz jest za słaby?)

Gdyby gra miala  "psuć" źródlo zasilania, czyli twoją baterię i zasilacz  to równie dobrze gdyby była podłączona do sieci powinna uszkadzać kable, wyczki i kontakty. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@yzett Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Zauważyłem, że dotychczas nie dostaliśmy od Ciebie żadnej odpowiedzi. Zdecydowałem się oznaczyć kroki podane przez  @EA_Kuba  jako potencjalne rozwiązanie, ponieważ mogą być przydatne dla innych użytkowników. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać! 

• yzett's avatar
    yzett
    2 years ago
    @EA_Pulsar myliłam się i był to problem z zasilaczem, mam już nowy. Byłam pewna, że działa poprawnie. Dziękuję każdemu tutaj za pomoc, pozdrawiam i przepraszam za późną odpowiedź
  • EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Dzięki @yzett  za potwierdzenie. Cieszę się, że problem udało Ci się rozwiązać. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,297 PostsLatest Activity: 3 hours ago