3 years ago
Problem ze starzeniem się zwierząt
Używam dodatku Wiejska Sielanka, w swoim zapisie oprócz simów z rodziny posiadam kurczaki i krowę. Chciałam zapobiec starzeniu się tych zwierząt i odznaczyłam opcję "Starzenie się zwierząt" w Ustawie...
- 3 years ago@siostryzb
Jest to bug gry, a to jest jedyne rozwiązanie jakie mogę znaleźć na dziś
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/Animal-aging-amp-Garden-bugs/m-p/11739409#M228394
Przetłumaczę:
Otwierasz grę - w ustawieniach masz przez ciebie wyłączone "starzenie się" zwierząt, które to wyłączenie właśnie przestało działać. choc je masz tak ustawione . Zmieniasz je więc z powrotem na fabryczne "starzenie się" , Nastepnie znow wyłaczasz starzenie sie zwierząt, zatwierdzasz.te ustawienie.i wracasz do gry. Teraz póki grasz żadne zwierzę ci się starzec nie będzie, bo ta opcja będzie działać. Niestety musisz to powtarzac za kazdym razem gdy znow wlaczysz grę.
W skrocie - gdy zapisujesz gre i z niej wychodzisz te ustawienie przestaje działać i za kazdym razem musisz te ustawienie "odnawiać" raz jeszcze gdy otworzysz grę.
Oczywiście najlepiej jest założyć ulepszenie na oborze usuwające "starzenie się" ale na kurniku to raczej tego zakładać nie należy jeśli chcemy aby wyklute pisklęta zamieniały się w dorosłe kury.
Ja osobiście omijam ten bug zakładając ulepszenie na oborze, ale kurnika tak nie ulepszam, bo ze śmiercią kury czy koguta można się się pogodzić.