Forum Discussion

ollqwega's avatar
1 year ago

Problemy z pielęgnowaniem ogrodu - akcja odchwaszczania to ciągła pętla

Hej, od pewnego czasu mam problemy z pielęgnowaniem roślin. Gdy rośliny wymagają np. odchwaszczania klikam interakcje aby sim się nimi zajął. Sim zaczyna odchwaszczać rośline i animacja pojawia się w kółko i w kółko i roślina nie jest odchwaszczona. Czy ma ktoś podobny problem?

7 Replies

• U mnie problem ten sam od jakiś 2 tyg, gram na ps4. To bardzo utrudnia gre, zwłaszcza przy duzych gospodarstwach. Simowie albo się zapętlają przy odchwaszczaniu (niezależnie czy robia to recznie odkurzaczem czy jest to ogrodnik/pracownik ranczerski i niezależnie od rodzaju doniczki) albo co w ostatnich 2 dniach jest częstsze raz próbują odchwaścić ale to nie przynosi efektów. Resetowanie konsoli i odpalanie gry od nowa nie przynosi efektów. Mam najnowsza aktualizacje.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Na naszym angielskim forum znalazłam zalecenie, które warto przetestować u siebie. Tłumaczenie zamieszczam poniżej:

"Czasami umieszczenie roślin w schowku powoduje ich zresetowanie. Przejdź do trybu budowania i przenieś rośliny z chwastami do schowka. Wróć na chwilę do trybu życia, a następnie wróć do trybu budowania i umieść rośliny z powrotem tam, gdzie były, a następnie spróbuj odchwaszczać ponownie. "

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Na tą chwilę nie posiadam dodatkowych wskazówek. Jak coś się pojawi dam Wam znać.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,636 Posts