Forum Discussion

czarna1992p's avatar
5 years ago
Solved

Przycisk obrotu zdjęcia domu w galerii lub własne zdjęcie okładkowe.

Dodajcie proszę przycisk do obracania domu podczas zapisywania parceli w galerii, taki jak jest podczas zapisywania pokoju. Grając na konsoli PS4 nie mam możliwości podmiany zdjęcia głównego w plikach gry, przez co moje domy tracą szansę na popularność w galerii. Czasami strona frontowa domu jest najmniej atrakcyjna, przez to nie zwraca na siebie uwagi. Chciałabym móc prezentować najmocniejsze strony swoich dzieł, np taras przy basenie. Jeśli to zbyt skomplikowane (trzeba obracać również krajobraz, w przypadku pokoi mamy białe tło) dodajcie proszę opcję "zrób zdjęcie domu", wtedy samodzielnie można będzie wybrać kadr. To wydaje się być uczciwe, ponieważ gracze na konsolach nie mają możliwości ingerencji w pliki gry.

• Witaj @czarna1992p 

Niestety, na polskim forum technicznym nie ma twórców gry, wiec obawiam się, że Twoja prośba do nich nie dotrze.

Rozumiem, Cię  doskonale, nie ma jednak takiej możliwości - obracania domu w Galerii, gdyż zdjęcie, które widzisz Galerii jest jedynie zapisem graficznym domu, czy pokoju.

Ale jest na to inna rada:

1. Zapisz dom do Biblioteki

2. Wejdź na inną działkę o tych samych rozmiarach jakie ma zapisany dom.

3. Postaw dom z Biblioteki i tam zobacz, jak może wyglądać jego zdjęcie w Galerii.

Na przyszłość staraj się budować dom na takich działkach, które pokażą najlepszy obraz w Galerii, przy czym budowa domu pod Galerię wymaga trochę technicznych umiejętności.

Parę z nich:

1. Nie buduj bryły domu za blisko ulicy.

2. Nie stawiaj przed domem drzew, wysokich krzaków, oraz płotów, gdyż zasłonią bryłę domu.

Co do pokojów -  przed wysłaniem pokoju do Galerii, jest możliwość obrócenia pokoju tak,  żeby pokazać go z najlepszej strony.

I na koniec,  wprawdzie nie znam konsoli PS4, ale myślę, że gdzieś w niej powinna się znajdować zakładka z folderem zapisów gry, gdyż o ile wiem, gracze konsoli także pobierają do gry mody/CC.  Ponadto publikują swoje domy poza Galerią (fora, blogi), więc muszą mieć dostęp do folderu Tray (pliki domu, pokoju, Simów, zwierząt).

Pozdrawiam.

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@czarna1992p

Niestety my na PC komputerach też nie mamy takiej opcji, Nikt kto wysyla domy do Galeri nie "podmienia" zdjecia bo mozna to tylko zrobić w specjalnym programie a uzycie tego natychmiast oznaczy dom w Galerii kluczykiem CC i dom bedzie niewidoczny dla 99% graczy ktorzy nie wcisną filtra "pokaz obiekty zmodyfikowane" - zreszta i tak nikt by go nie pobierał z powodu tego oznaczenia.
    To jest cała wiedza o tym na ktorej dzialce i o ktorej godzinie gry na danej parceli dom bedzie najlepiej wygladał na zdjeciu. O ktorej godzinie gry dom na przyklad w New Crest po prawej steronie screenu bedzie najlepiej oswietlony i biały kolor na nim bedzie śniezno biały na fotce w Galeii,. Moge od razu zdradzic ze nie na zadnym wybranym z opcji "rano" "południe", "wieczór", czy "noc". Trzeba siedziec z simem na działce i co jakis czas zapisywac dom patrząc czy zdjęcie wyglada juz dobrze czy wciaz bialy kolor jest żółtawy albo niebieskawy.
    Zreszta jak zobaczysz w Galerii zawsze dom jest widoczny od frontu, z boku , no a potem wnetrza.
    Wiec nikt nie ma nad tobą przewagi w Galerii bo podmienia zdjecia.. Po prostu po pieciu latach wysyłania domów do Galerii doswiadczeni gracze wiedzą gdzie o ktorej godzinie gry i na ktorej parceli trzeba ten dom ustawic. zeby go zapisać. Jedyna przewagę jaką mają gracze na PC nad graczami na konsolach to wieksza wiedza wynikająca z doświadczenia i godzin spedzonych w grze aby wybrać czas w grze i "parcelę idealną" dla danego domu aby fotka na okladce w Galerii była perfekt. Jedyny zysk taki ze jak kradna nam domy to ci co chca taki dom wyslac nie potrafią tej fotki tak dobrej zrobić.
    Przewaga jest jedna zdecydowanie - my na PC mamy karty raczej graficzne raczej drogie i wysokiej jakosci wiec zdjęcie wyglada lepiej. Ale za slabszą grafikę nie nalezy obwiiać Galerii tylko producentów konsol - to zresztą jest kwestia ceny sprzetu. Komputer z dobrą kartą graficzną bedzie trzy razy drozszy od konsoli.

Jedyna rzecz z którą mogę sie z toba zgodzić to dodanie takiego przycisku i nam by zdecydowanie ulatwiło życie, bo nie trzeba by było latac po wszystkich światach by wybrac działke na kktorej front domu będzie od frontu, Szczegolnie ten przycisk przydałby sie dla dzlałek w Selvadoradzie.  Tam trzeba budować dom "pod" fotke w Galerii. bo bedzie widoczny w wiekszosci

wypadków z krotszego boku, 

Nie jestem pracownikiem EA

• Witaj @czarna1992p 

Niestety, na polskim forum technicznym nie ma twórców gry, wiec obawiam się, że Twoja prośba do nich nie dotrze.

Rozumiem, Cię  doskonale, nie ma jednak takiej możliwości - obracania domu w Galerii, gdyż zdjęcie, które widzisz Galerii jest jedynie zapisem graficznym domu, czy pokoju.

Ale jest na to inna rada:

1. Zapisz dom do Biblioteki

2. Wejdź na inną działkę o tych samych rozmiarach jakie ma zapisany dom.

3. Postaw dom z Biblioteki i tam zobacz, jak może wyglądać jego zdjęcie w Galerii.

Na przyszłość staraj się budować dom na takich działkach, które pokażą najlepszy obraz w Galerii, przy czym budowa domu pod Galerię wymaga trochę technicznych umiejętności.

Parę z nich:

1. Nie buduj bryły domu za blisko ulicy.

2. Nie stawiaj przed domem drzew, wysokich krzaków, oraz płotów, gdyż zasłonią bryłę domu.

Co do pokojów -  przed wysłaniem pokoju do Galerii, jest możliwość obrócenia pokoju tak,  żeby pokazać go z najlepszej strony.

I na koniec,  wprawdzie nie znam konsoli PS4, ale myślę, że gdzieś w niej powinna się znajdować zakładka z folderem zapisów gry, gdyż o ile wiem, gracze konsoli także pobierają do gry mody/CC.  Ponadto publikują swoje domy poza Galerią (fora, blogi), więc muszą mieć dostęp do folderu Tray (pliki domu, pokoju, Simów, zwierząt).

Pozdrawiam.

• Dzięki za odpowiedź, jednak nie zrozumieliśmy się. Chodzi mi o kadr zdjęcia, które jest użyte jako okładka parceli w galerii, nie jego jakość. Nie chcę sztucznie ustawiać domu na parceli tylko po to, żeby utrafić najlepszą stroną na "oko aparatu", który robi zdjęcie tylko z jednego miejsca, zapisać parcelę i zaraz obracać dom z powrotem, żeby grać.

Nie rozumiem co ma do tego czyjaś karta graficzna lub komputer lepszy niż konsola PS4 pro, albo pora dnia wykonywanego zdjęcia. Nie chodzi mi o to, żeby zrobić zdjęcie i sztucznie obrobić je w programie graficznym (bo chyba tak mnie zrozumiałeś). Chodzi o zrobienie zdjęcia simowym aparatem i ustawienie go jako zdjęcie główne parceli, wyświetlające się na głównej stronie w galerii. 

Jeśli już jesteśmy przy okazji w temacie pieniędzy, to nadmieniam, że dodatki do Simsów na konsolę kosztują dużo, dużo więcej niż dodatki na PC.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@czarna1992p h

Ja wiem o co ci chodzilo. Ze twoja fotka domu na zdjeciu w Galerii wyglada nieatrakcyjnie. Chodzilo ci o mozliwosc zrobienia fotki na okładke pracy w Galerii ładnej,

Tez bysmy chcieli miec taka opcje. Ale jej nie mamy. Mamy do dyspozycji tylko to co i ty masz. 

Prosby do EA o poprawienie zdjec w Galerii to juz stary temat i znają go oni bardzo dobrze bo jest taki temat ba amerykanskim forum. Niestety nie wiele z tym zrobili. I nie sądzę by kiedy kowleiek zrobili. Dla producentów  gry Galeria to sprawa marginalna,

https://forums.thesims.com/en_US/discussion/882454/how-to-improve-gallery-pictures#latest

Jesli chcesz miec dobre zdjecia w Galerii niestety musisz o to postarac sie sama, 

Rady które dala Danuta są bardzo dobre, ja tylko dodam ze gdy tylko postawisz pierwsza ścianę od razu sprawdź jak będzie wygladac to w Galerii  Nie musisz jej zapisywać wystarczy ze wcisniesz przycisk zapisz aby tylko zobaczyć obraz. W wypadku domu piętrowego  postaw nastepna sciane na tej pierwszej, Juz wtedy bedziesz mogła sprawdzic Jak daleko od ulicy powinnas ustawić dom i jak to bedzie wyglądać. 

Zmian o jakie prosisz nie doprosiliśmy się nigdy, wiec i nie zanosi sie na to aby je wprowadzono, 

PS  Danusiu na zadnej konsoli nie ma opcji  uzywania modów i CC . Niestety gracze na konsolach sa pozbawieni tej mozliwosci.absolutnie.  

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 11 minutes ago