Przycisk obrotu zdjęcia domu w galerii lub własne zdjęcie okładkowe.
Dodajcie proszę przycisk do obracania domu podczas zapisywania parceli w galerii, taki jak jest podczas zapisywania pokoju. Grając na konsoli PS4 nie mam możliwości podmiany zdjęcia głównego w plikach gry, przez co moje domy tracą szansę na popularność w galerii. Czasami strona frontowa domu jest najmniej atrakcyjna, przez to nie zwraca na siebie uwagi. Chciałabym móc prezentować najmocniejsze strony swoich dzieł, np taras przy basenie. Jeśli to zbyt skomplikowane (trzeba obracać również krajobraz, w przypadku pokoi mamy białe tło) dodajcie proszę opcję "zrób zdjęcie domu", wtedy samodzielnie można będzie wybrać kadr. To wydaje się być uczciwe, ponieważ gracze na konsolach nie mają możliwości ingerencji w pliki gry.
Witaj @czarna1992p
Niestety, na polskim forum technicznym nie ma twórców gry, wiec obawiam się, że Twoja prośba do nich nie dotrze.
Rozumiem, Cię doskonale, nie ma jednak takiej możliwości - obracania domu w Galerii, gdyż zdjęcie, które widzisz Galerii jest jedynie zapisem graficznym domu, czy pokoju.
Ale jest na to inna rada:
1. Zapisz dom do Biblioteki
2. Wejdź na inną działkę o tych samych rozmiarach jakie ma zapisany dom.
3. Postaw dom z Biblioteki i tam zobacz, jak może wyglądać jego zdjęcie w Galerii.
Na przyszłość staraj się budować dom na takich działkach, które pokażą najlepszy obraz w Galerii, przy czym budowa domu pod Galerię wymaga trochę technicznych umiejętności.
Parę z nich:
1. Nie buduj bryły domu za blisko ulicy.
2. Nie stawiaj przed domem drzew, wysokich krzaków, oraz płotów, gdyż zasłonią bryłę domu.
Co do pokojów - przed wysłaniem pokoju do Galerii, jest możliwość obrócenia pokoju tak, żeby pokazać go z najlepszej strony.
I na koniec, wprawdzie nie znam konsoli PS4, ale myślę, że gdzieś w niej powinna się znajdować zakładka z folderem zapisów gry, gdyż o ile wiem, gracze konsoli także pobierają do gry mody/CC. Ponadto publikują swoje domy poza Galerią (fora, blogi), więc muszą mieć dostęp do folderu Tray (pliki domu, pokoju, Simów, zwierząt).
Pozdrawiam.