Forum Discussion

Beberona's avatar
3 years ago
Solved

Ps4 sims4 błąd po aktualizacji

Hejka, po dzisiejszej aktualizacji z bobasami wyskakuje mi błąd i wyrzuca z gry. Ma ktoś podobny problem? Gram na konsoli i posiadam 2 dodatki. Dodam tylko, że mogę wejść w różne miejsca w miastach, ale nie mogę wejść do mieszkania bo od razu wyskakuje błąd: 132:855fb3f6:c17a72478 

• @Beberona

Na moje to ten stary bug mieszkania wrócił po aktualizacji pod inna postacią i tylko ten apartament jest zbugowany.
    Byloby miło abyś zrobiła screen z widoku miasta tego osiedla ze zbugowanym apartamentem i zaznaczyła go tam krzyzykiem.
    Problem jest ze nazwy apartamentów na mapie w wersji angielskiej gry i na mape polskiej są rozne i nie mogę prosić o stestowanie tego apartamentu przez helperów z anglojezycznego AHQ jeśli nie jestem pewna o ktory apartament dokladnie chodzi. Podejrzewam ze to ten ich apartament "Zenview" ale pewności nie mam.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-CL-Bulldoze-Zenview-Apartments-causes-endless-loading/m-p/9192666#M137564

18 Replies

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

Byc moze ten blad jest zwiazany tylko z Mishuo. Moze spróbuj zaczac dla testu gre w Oazis czy Wierzbowej Zatoczce i sprawdź czy w chacie na parceli tez bedziesz miala ten bląd. Jesli tego błedu nie bedzie wejdx w panel Zarzadzania rodzinnami - drugi od lewej obok Zarządzania swiatami i przenieś swoja rodzine do innej okolicy na pusta parcele - razem z meblami. Bedziesz musiala im zbudowac jednak nowy domek,

Zapisałam mieszkanie w galerii, przeniosłam simke do innego budynku w mieście i załadowałam mieszkanie, póki co gra działa, ale nie miałam dużo czasu na sprawdzenie jął długo będzie działać. Generalnie zmiana parceli na chwilę obecną pomogła więc wygląda na to że to wina mieszkania. Zastanawiam się czy przez nowa aktualizacja nie uszkodziła mieszkania w czasie gry. Metodą prób o błędów sprawdzę czy to kwestia konkretnej parceli czy coś jeszcze wywołuje ten błąd 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Beberona

Na moje to ten stary bug mieszkania wrócił po aktualizacji pod inna postacią i tylko ten apartament jest zbugowany.
    Byloby miło abyś zrobiła screen z widoku miasta tego osiedla ze zbugowanym apartamentem i zaznaczyła go tam krzyzykiem.
    Problem jest ze nazwy apartamentów na mapie w wersji angielskiej gry i na mape polskiej są rozne i nie mogę prosić o stestowanie tego apartamentu przez helperów z anglojezycznego AHQ jeśli nie jestem pewna o ktory apartament dokladnie chodzi. Podejrzewam ze to ten ich apartament "Zenview" ale pewności nie mam.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-CL-Bulldoze-Zenview-Apartments-causes-endless-loading/m-p/9192666#M137564

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

Zaznaczyłam czerwonym krzyżykiem w kółku o który apartament chodzi, wybrałam ten pusty bo w drugim była rodzina 

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

A czy możliwe ze wpisanie kodu: ignoregameplayynlocksentitlement powoduje taki błąd? Że to wina kodu a nie parceli?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Beberona

Nie sadze by była to wina kodu - tez mam dodane na parceli obiekty z tych zasobow EA - bonusy z karier i nie ma to najmniejszego wplywu na rozgrywke. Oczywiscie mozesz usunąć z apartamentu te obiekty dodane tam dzieki kodowi i sprawdzic czy cos sie zmieni ale nie wierze by to pomoglo. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Beberona

Według mnie tak,
    Byłby to juz nie pierwszy raz ze dana parcela jest zbugowana.
  • @kreatora Wychodzi na to, że parcela była zbugowana bo na innej póki co mogę grać, ale nie wykluczam, że błąd znów się pojawi

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,327 PostsLatest Activity: 2 hours ago