Forum Discussion

Re: Błąd z grafiką

@joanna19283

Po każdej dezinstalacji gry nie wystarczy ponownie uruchomić komputera, Trzeba najpierw oczyścić go z resztek programem do czyszczenia (np. Cleaner), które zawsze zostają w komputerze, a nie są widoczne gołym okiem. Po zakończeniu czyszczenia należy zrestartować komputer i dopiero wtedy można na nowo instalować grę.

Co do twojej karty graficznej - wiele laptopów posiada dwie karty - pierwsza zintegrowaną (słabszą), która dobra jest na przykład do biura, ale za słaba do gier i ta słabsza zazwyczaj ustawiona jest w laptopie jako podstawowa karta. I drugą - lepszą, która jest nieaktywna. Musisz zatem sprawdzić, jakie karty znajdują się w twoim laptopie.

Doradzam tez przeczytanie tego tematu: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Czy-komputer-da-rade/m-p/7117901

i https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Nie-moge-uruchomic-the-sims-4/m-p/7116619#M1662 .

PO wejściu do gry sprawdź  w ustawieniach gry>opcje>grafika, nie masz przypadkiem włączonego trybu laptopa . Jeżeli jest włączony, wyłącz go.

Daj znać, jak poszło.

Pozdrawiam.

Nie jestem pracownikiem EA, pomagam jako gracz.

3 Replies

• Zrobiłam już wszystko co mogłam zrobić. Mam dwie karty jedna Intel druga Nvidia Ge Force 840M. Przełączyłam na tą drugą. Nawet już odinstalowałam sterowniki i zainstalowałam wszystko na nowo. wyczyściłam komputer czyścikiem, zainstalowałam ponownie grę a problem nadal istnieje. Spędziłam nad tym cały dzisiejszy dzień próbując już naprawdę wszystkiego ale wciąż jest ten problem. Ewidentnie z karta graficzna ponieważ gdy włączam program Ge Force Experiance tam również występuje ten problem ( Na całym oknie jest tak zwany "ażur" to chyba piksele skaczące po całym oknie, okienka i poziome paski.     Poniżej przykład tego co mam na Sims 4. Dziękuję Pozdrawiam.

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    7 years ago

@joanna19283

Witaj

Nie chcę cię martwić, ale wygląda to na problem sprzętowy a dokładnie problemy z grafiką. Czy na pulpicie występują te same problemy jak na screenie ? Czy w innych grach jest ten sam problem ?

• Nie nigdzie nie występuje ten problem tylko w grze The Sims 4. Na początku nie pokazywał się nawet na programie GeForce Experiance, lecz później nawet tam. Ogółem nigdy nie miałam tego typu problemów. Ale dziękuję wam wszystkim za pomoc, jutro zaniosę laptopa do serwisu tak gdzie się na tym znają 😉, jak już nie mam sił. Dziękuję raz jeszcze. Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 19 hours ago