Forum Discussion

Re: Brak romantycznych interakcji pomiędzy simami stworzonymi x czasu temu

@Meiren25 

Sprawdź dokładnie jeszcze raz wszystkie mody, czyli modyfikacje ze skryptami. Każda aktualizacja je psuje, więc po niej trzeba je wymieniać na nowe-zaktualizowane i na nowo ustawiać w grze. Dodatkowo jeżeli masz MCCC to on lubi namieszać, jeżeli nie ustawisz go odpowiednio. Ponadto aktualizacje dodawały do gry (opcje CAS) nowe ustawienia, a wtedy to gra mogła ci  namieszać  w relacjach ze starymi Simami.

Spróbuj teraz zrobić tak:

Zapisz te rodziny do Biblioteki i jak już je zapiszesz to usuń je z gry. Następnie pobierz je na nowo z Biblioteki i wtedy zobacz w CAS jakie mają powiązania rodzinne - mąż/żona,

w CAS dodaj im na nowo, a następnie sprawdź czy relacje miedzy nimi mogą się zmieniać.

Jeżeli nie będziesz mogła ustawić ich w CAS to ustawisz je modem MCCC  lub po wpisaniu kodów testingcheats true i Cas.fulleditmode (pełny CAS).

2 Replies

• Meiren25's avatar
    Meiren25
    2 years ago

Na szczęście jeśli chodzi o mody ze skryptami (miałam ich ogółem 4, zredukowałam do 2) czy MCCC to ich nie używam, właśnie ze względu na to, że istnieje ryzyko zepsucia się gry. Więc w tym przypadku z pewnością masz rację, że mogła to spowodować któraś aktualizacja.

Twoje rozwiązanie zadziałało, w końcu wszystko działa poprawnie 🙂

Najważniejsze przy tym rozwiązaniu to trzymać się wszystkich kroków po kolei. Zanim wejdzie się w tryb rozgrywki, trzeba w CAS zmienić relacje między simami, bo inaczej samo ściągnięcie ich na nowo z biblioteki nic nie da.

U mnie na początku w ogóle nie chciała ta metoda zadziałać. Wyciągnęłam jeszcze cały folder z modami, ale tak naprawdę dopiero po kilku próbach załapało i te interakcje na nowo powróciły. I już wtedy nawet jak wrzuciłam ponownie folder z modami i zaczęłam usuwać i dodawać rodziny to wszystko sprawnie przebiegało i te interakcje powracały.

Ale koniecznie trzeba zachować schemat ten schemat działania: zapisz w bibliotece rodzinę-usuń rodzinę-pobierz rodzinę z biblioteki-wejdź w tryb CAS i zmień relacje między simami-sprawdź w trybie rozgrywki czy interakcje są dostępne

Dziękuję pięknie za pomoc! 🙂

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@Meiren25 

Dziękuję za odpowiedź. Bardzo się cieszę, że zadziałało 🙂

Masz rację, że ważna jest kolejność. W prawdzie napisałam po kolei, ale skrótowo, bo zawsze najpierw otwieram CAS i dopiero wtedy bezpośrednio do niego pobieram rodzinę z Biblioteki. Robię to dlatego, że zawsze dobrze jest odświeżyć rodzinę w CAS, sprawdzić jej relacje, czasem ubrać ją na nowo, lub zmienić jakieś szczegóły. Wiem też, że gdy pobiorę jakąś starą rodzinę z mojego katalogu w Galerii to muszę na nowo ustawić jej połączenia rodzinne, bo Galeria często je zrywa. Dlatego ani z Biblioteki, ani z Galerii nigdy nie pobieram rodzin bezpośrednio do gry.

Życzę ci udanej zabawy w grze!

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,150 PostsLatest Activity: 7 years ago