Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
4 years ago

Re: Co zrobić jeśli mody w the sims4 są włączone, ale nie pokazuja się w grze.

@55566372

Moga byc trzy powody tego - program antywirusowy albo OneDrive albo zeppsute mody albo wszystkie te powody naraz
To ze do tego bledu przyczynil sie OneDrive to raczej pewne
Sprawdź czy masz swoje mody w folderze mods - jesli ich tam nie bedzie poszukaj na One Drive folderu The Sims4 - powinien być w nim folder mods z twoimi modami, abo beda tam tylko foldery Saves i Mods ewentualnie sam folder Saves
Jeśli to znajdziesz tam ktorys z tych folderow Saves, Tray albo Mods skopiuj go i wklej  na pulpit komputera.
Nastepnie wylącz te usługe bo jesli komputer raz źle to zrobił bedzie to robił za kazdym razem.

Jest jednak opcja ze tam nic nie znajdziesz jesli przeniesione foldery zostalyumieszczone w Hidden - ukrytych folderach
Jesli mody bedą w folderze mods i tak wyłacz usluge OneDrive
https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9...

Jesli masz dwa foldery The Sims 4 -a w jednym folder mods jest pusty to moze byc tez zasluga twojego programu antywirusowego
Jeśli masz w komputerze program antywirusowy pobrany z netu taki jak jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikowlwiek inny wyłacz go albo odinstaluj. Kazdy z nich może i potrafi zablokować zmiany w ustawieniach opcji gry i datego mody wciąż są wyłączone.
https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9...

Nastepnie po wyłaczeniu OneDrive i ewentualnym odinstalowaniu antywirusa jesli taki program miałaś
Wlacz w opcjach gry Modyfikacje
1. Jesli znalazlas folder The Sims 4 albo Saves albo Mods na Onedrive i przenioslas to co znalazłaś na pulpit komputera
Wywal z folderu gry w Dokumentach nastepujace foldery - albo Saves albi Tray, albo oba - a na ich miejsce wklej to co znalazłas na OneDrive i masz na pulpicie
Mody musisz przeklejac kolejno po jednym za kazdym razem właczając gre i sprawdzając czy nie są zepsute

2. Jesli miałaś 2 foldery gry w Dokumenty/Electronic Arts a na One Drive nic nie znalazłas przenieś starszy z nich - ten w ktorym są mody w folderze mods na pulpit i dalej posteuj dokładnie tak jak w punkcie 1 ( Musisz przekleić foldery Saves i Tray)

3. Jesli nie znalazlac zadnych folderów gry na OneDrive ani nie masz dwoch folderow gry TS4 w folderze mods a folder mods jest pusty. to niestety twoje zapisy i mody przepadly

4. Jesli masz mody w folderze mods ale stare zapisy nie istnieja w grze to juz niestety ich nie odzyskasz.
Po odinstalowaniu antywirusa mody powinny juz w grze sie pokazać, a jesli sie nie pokazuja to znaczy ze ktorys z nich jest zepsuty i jesli go nie znajdziesz i nie usuniesz to reszta nie bedzie dziąłać
W takim wypadku przeczytaj dokładnie ten poradnik aby sie nauczyc jak odszukiwać zepsute modu I CC
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

5 Replies

• Nie działa mi ☹️

Zrobiłam wszystko jak było napisane, a jak weszłam zobaczyć czy mam je już w grze to było tak samo jak przedtem...

Usunęłam już wszystkie mody i już nawet nie obchodzą mnie moje zapisy gry. Po prostu chcę je normalnie pobierać. Jest jeszcze jakiś sposób?...

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @55566372

Dość radykalny sposob
    Zakladam, ze pozbyłas sie kompletnie antywirusa jeśli go miałaś
    Jesli usnunęłas go opcją Windowsa Dodaj/Usuń programy to to nie dziala i ciagle go masz i on ciagle blokuje ci opcje gry
    Jesli nie jestes pewna ze uzunelas go na dobre pobierz ten program i zainstaluj na komputerze (po pobramiu klkasz go dwukronie aby sie zainstalował) Pobierasz free version czyli bezpłatną
    https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Uruchom Revo, wybierz antywirusa z listy i kliknij Odinstaluj.
    Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
    Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
    Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie.
    Zamknij Revo i zrestaruj komputer.

Nastepnie przenieś /wysuń myszką cały folder The Sims 4 (ten w ktorym masz folder mods) na pulpit komputera
    Napraw grę na Origin - Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładę TS4 - opcja Napraw
    Teraz włacz gre abywygenerowal sie nowy folder TS4 i sprawdź w opcjach gry czy masz właczone modyfikacje
    Nastepnie zacznij gre byle jakim simem. Graj przez 3 minuty i wyjdż z gry.
    Teraz przeklej z pilpitu jeden mod (inaczej nazywamy go CC jesli to jakis objekt dla sima lub mebel) co do ktorego jestes pewna ze jest aktualny i dziala z grą po aktuaizacji . wlacz gre i zobacz czy sie w grze pokazał/
    Jesli tak przeklejaj po jednej sztuce te mody i CC do nowego folderu mods za kazdymrazem wlaczając gre i sprawdzając czy to sie pokazalo. Jesli to sie nie okaze to natychmiast to wywal z folderu mods bo ten obiekt jest zepsuty po aktualizacjach i nie będzie działac. Jak już sprawdzisz w ten sposób wszystkie swoje mody i CC usun z nowego folderu gry dwa foldery
    Saves i Tray (Tray to twoja biblioteka)
    Teraz skopiuj z pulpitu stary folder Saves i wjkej go do nowego folderu gry, Zrob to samo z folderem Tray
    Włącz grę i sprawdź czy wszytko juz dziala
  • Nadal to samo. Nie mam pojęcia czy to ja robię coś źle czy po prostu już tak zepsułam grę. Nawet jeśli te mody mi się nie pokazują to powinna być zakładka zmodyfikowane, a jej nie ma.

Nie wiem czego to wina, bo antywirusa od początku nie miałam.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @55566372

Gdzie nie masz tej zakladki?
    W opcjach gry "Włacz modyfkacje", czy w biblotece "Pokaz obiekty zmodyfikowane"?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 4 hours ago