Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Co zrobić jeśli mody w the sims4 są włączone, ale nie pokazuja się w grze.

@55566372

Dość radykalny sposob
Zakladam, ze pozbyłas sie kompletnie antywirusa jeśli go miałaś
Jesli usnunęłas go opcją Windowsa Dodaj/Usuń programy to to nie dziala i ciagle go masz i on ciagle blokuje ci opcje gry
Jesli nie jestes pewna ze uzunelas go na dobre pobierz ten program i zainstaluj na komputerze (po pobramiu klkasz go dwukronie aby sie zainstalował) Pobierasz free version czyli bezpłatną
https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
Uruchom Revo, wybierz antywirusa z listy i kliknij Odinstaluj.
Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie.
Zamknij Revo i zrestaruj komputer.

Nastepnie przenieś /wysuń myszką cały folder The Sims 4 (ten w ktorym masz folder mods) na pulpit komputera
Napraw grę na Origin - Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładę TS4 - opcja Napraw
Teraz włacz gre abywygenerowal sie nowy folder TS4 i sprawdź w opcjach gry czy masz właczone modyfikacje
Nastepnie zacznij gre byle jakim simem. Graj przez 3 minuty i wyjdż z gry.
Teraz przeklej z pilpitu jeden mod (inaczej nazywamy go CC jesli to jakis objekt dla sima lub mebel) co do ktorego jestes pewna ze jest aktualny i dziala z grą po aktuaizacji . wlacz gre i zobacz czy sie w grze pokazał/
Jesli tak przeklejaj po jednej sztuce te mody i CC do nowego folderu mods za kazdymrazem wlaczając gre i sprawdzając czy to sie pokazalo. Jesli to sie nie okaze to natychmiast to wywal z folderu mods bo ten obiekt jest zepsuty po aktualizacjach i nie będzie działac. Jak już sprawdzisz w ten sposób wszystkie swoje mody i CC usun z nowego folderu gry dwa foldery
Saves i Tray (Tray to twoja biblioteka)
Teraz skopiuj z pulpitu stary folder Saves i wjkej go do nowego folderu gry, Zrob to samo z folderem Tray
Włącz grę i sprawdź czy wszytko juz dziala

3 Replies

• Nadal to samo. Nie mam pojęcia czy to ja robię coś źle czy po prostu już tak zepsułam grę. Nawet jeśli te mody mi się nie pokazują to powinna być zakładka zmodyfikowane, a jej nie ma.

Nie wiem czego to wina, bo antywirusa od początku nie miałam.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @55566372

Gdzie nie masz tej zakladki?
    W opcjach gry "Włacz modyfkacje", czy w biblotece "Pokaz obiekty zmodyfikowane"?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,327 PostsLatest Activity: 8 hours ago