Re: Czas, simy i cała gra stoją w miejscu
@kozlatkoo
1. Czy uzywasz jakis modów albo CC z netu? Jesli tak zacznij od przeniesienia całego folderu mods z folderu gry na ekran komputera a z folderu gry usun plik localthumbcache.package oraz wszystkich folderow ze slwoem cache w nazwie, (Gra odtworzy je po wlaczeniu)
natepnie napraw gre na Origin .
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
Wlacz gre i sprawdź czy dalej masz tem blad
2. Jesli dalej będzesz mieć ten sam problem zapisz te zepsutą gre opcją "Zapisz jako .." abys mogla ten zapis znaleźć łatwo, zacznij nowa grę i sprawdź czy w nwym zapisie masz ten sam bład. Byc moze tylko biezacy sejf sie zepsul
3. Jesli i nowy zapis tez bedzie zepsuty
- . Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
- Nastepnie napraw gre na Origin
Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
- Wlącz teraz grę aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź, czy w nowym folderze gry dalej masz ten bład
5. Jesli bład znikł wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderud TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
6. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
7. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
8.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak czasem sie zdarza ze starego zapisu nie da sie uratować.
Jesli uzywasz modow i CC przeczytaj DOKŁADNIE ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
Nie jestem pracownikiem EA