Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Czego chcemy w the sims 4?

@atu27
.
Tutaj twój głos nie dotrze do twórców gry.
Jesli jest jakaś szansa aby to przeczytali post powinien być zamieszczony obowiazkowo w jezyku angielskim tutaj (Amerykanie raczej nie znają polskiego)
https://answers.ea.com/t5/General-Discussion-Feedback/bd-p/the-sims-4-game-information-en
ewentualnie tutaj
https://forums.thesims.com/en_US/categories/TS4-feedback
Jednak to o czym piszesz nie zalezy nawet od szeregowych pracowników EA, z któych część na pewno by sie z Tobą zgodzila ale od bossów tej korporacji ktorzy nie lubia szastać kasą i są zwolennikami teorii "I tak wiekszosc graczy kupi cokolwiek byśmy nie wydali"
Problem polega na tym ze nie ma konkurencji jak do tej pory. Tylko jedna firma na swiecie produkuje tego typu grę, - EA

7 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@atu27 

Dodam tylko. że gracze od dawna proszą o różne rzeczy i nic z tego nie wychodzi. Wielu próśb twórcy gry nie mogą zrealizować ze względu na starą technologię gry. Silnik gry został stworzony pod słabsze komputery i oparty na starych systemach Windows. Dlatego obecnie niemożliwe jest już powiązanie z nim nowoczesnych interakcji, czy dodanie nowych technologicznie rozwiązań.

• marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    3 years ago

@danuta720 

Dowód na to, że wymagane są jak najszybciej The Sims 5! I winda, bo moje Simy już mają dosyć chodzenia po drabinie. Na Boga, mamy przecież XXI wiek!!!

• atu27's avatar
    atu27
    Seasoned Adventurer
    3 years ago
    @marekzb Biorąc pod uwagę cenę podstawy the sims 4 przy premierze i to jak okrojona była,boję się co będzie gdy dadzą ts5 i znowu będzie trzeba kupować kolejne dodatki,żeby mieć chociaż huśtawkę,lub wannę z bąbelkami,wolałabym dopracowanie tej części licznymi,ale bezawaryjnymi aktualizacjami,i dodatki które zwiększą wymagania sprzętowe ale zaspokoją potrzeby wymagających graczy.Obawiam się też że przy nowej odsłonie nie wystarczy upgrade,a będzie trzeba kupić nowy sprzęt,jest też opcja że będzie to gra z mikropłatnościami zamiast rozszerzeń,będzie wtedy naprawdę drogo i zatęsknimy za cenami np.kitów.
  • marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    3 years ago

@atu27

Biorąc pod uwagę taki tok myślenia i że Maxis nie uczy się na błędach (a przez 21 lat miał ich całkiem  sporo)  to może masz rację. Ja chyba windy już się nie doczekam. W tej chwili korzystam w ok. 20 proc. z tego co wymyślili specjaliści z Maxisa. i 80 proc. z modyfikacji specjalistów spoza Maxisa. Bo gra generalnie jest amerykańska i dla dzieci, więc szybko się nudzi w swojej podstawowej formie, a na tym forum w większości są gracze dojrzali. The Sims 4 poza ubraniami i ewentualnie fryzurami nie bierze pod uwagę wielokulturowości świata no i graczy oraz faktu, że mamy przecież XXI w.. A moderzy biorą.

Właściwie to wystarczyłaby mi gra podstawowa a wyrzuciłem kasę na 48 dodatków. Teraz wiem, że nie do tej kieszeni.

• atu27's avatar
    atu27
    Seasoned Adventurer
    3 years ago
    @marekzb Windy były w dwójce,grywalne i działające,tak jak spiralne schody itp,w dwójce jedynym problemem,i tak,ogromnym,było psucie się i zawieszanie gry,ale same dodatki były naprawdę grywalne,obecnie bez modyfikacji zwyczajnie nie ma się ochoty grać,ja skupiam się na budowaniu i marzeniu o dwójce z grafiką czwórki.
  • marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    3 years ago

@kreatora 

Fakt, przesadziłem z tym XXI w. Mnie on się dalej kojarzy z windami a portale dla mnie to jeszcze science fiction. Nawet nie wyobrażam sobie tego, że wchodzę na parterze do portalu i wysiadam na swoim piętrze, albo w piwnicy. W Ameryce na pewno już tak mają, ale ja tego nie widziałem poza Simami. Na razie w bloku mam zwykłą windę: że się otwierają drzwi, się wchodzi do niej, drzwi się zamykają i się jedzie w górę lub w dół. Jak Maxis w XXIII w. będzie dalej usprawniał dzierganie na drutach to wind nie doczekamy.

Ale poważnie... taki portal jak ten z Magii to może być nawet obrazek na ścianie. Nie musi być wielki na dwa piętra. Od lat mam w grze windy, które działają jak portal, nazywają się elevatory. Ale ja bym chciał zwykłą europejską windę. Marzyłem też o schodach pionowych, kręconych i te pojawiły się na TSR w kolekcji gotyckiej. Jeszcze ich nie montowałem i nie wiem czy są funkcjonalne ale wyglądają dobrze. Ten Dghmac robi ładne domy, ale mniejszą uwagę zwraca na ich funkcjonalność, większą na odwzorowanie tego co konkretnie widzi przy ulicy. I okna z parteru kończą się w pokoju na piętrze. Zasłony też. Ale mają dużo łazienek i znalazłem dwa zaimplementowałem do swojej gry psując nieco wygląd z zewnątrz na rzecz właśnie funkcjonalności. Żeby moim Simom było wygodnie.

Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,307 PostsLatest Activity: 14 hours ago