Forum Discussion

11 Replies

• @danuta720 Niestety, powyższy poradnik nie pomógł. Mimo odinstalowania Origina i wyczyszczenia CCleanerem rejestru nie pomogło. Ale dziękuję za dobre chęci 🙂
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@matluki20 

Zajrzyj jeszcze do tego tematu i jego odnośników: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Error-135dec40-90f690cf-00000075-495f32a0-pl-eng/td-p/6538846 , oraz do tego: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/The-Sims-4-problem-z-uruchomieniem-gry/td-p/6524164

Jeżeli posiadasz w grze jakieś mody/CC to wyjmij folder Mods na pulpit komputera i nie wkładaj go do gry. Następnie napraw grę na Origin.

Zapoznaj się z poradnikiem dotyczącym modów/CC: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@matluki20 

Jestem pełna podziwu, że w tak krótkim czasie udało Ci się wykonać wszystkie kroki zawarte w powyżej podanych tematach. 😉

W takiej sytuacji chciałam Cię prosić o raport DxDiag Twojego komputera.(w załączniku plik tekstowy)  - Instrukcja.

Pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@matluki20 

Nie mam dla Ciebie dobrych nowin. Masz za mało miejsca na obu dyskach: C (1.3 GB) i D (105.0 GB).

Jeżeli Twoja gra zainstalowana jest na dysku C to w ogóle nie ma prawa się włączyć, gdyż potrzebuje:

1. Podstawa gry - Dysk twardy: co najmniej 9 GB miejsca na dysku twardym plus co najmniej 1 GB dodatkowego miejsca na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry

2. Uniwersytet - Dysk twardy: 9 GB plus co najmniej 1 GB dodatkowego miejsca na zawartość zmodyfikowaną i zapisane gry.

Jeżeli masz jeszcze jakieś inne dodatki/pakiety lub akcesoria to każdy z nich potrzebuje dodatkowego miejsca na dysku oraz miejsca  na rozgrywkę (i zawartość zmodyfikowaną).

To co teraz możesz zrobić to zwolnic na obu dyskach miejsce, maksymalnie, jak się da.  Docelowo jednak (jak najszybciej) dobrze by było zakupienie nowego dysku o większej pojemności.

Następna sprawa - w laptopie masz dwie karty, ta pierwsza to karta systemowa i na niej grasz.  Ta karta ma bardzo stare sterowniki i trzeba je jak najszybciej zaktualizować.

Gdy to zrobisz to napraw grę na Origin i spróbuj ją włączyć, jeżeli nadal nie będzie to możliwe to z katalogu Dokumenty wyjmij folder gry na pulpit laptopa i jeszcze raz włącz grę.

Gdy i to nie pomoże to będzie oznaczać, że Twój dysk odmawia posłuszeństwa.

Pozdrawiam.

• @danuta720 To tak. Grę mam zainstalowaną na dysku D:.
    Spróbuję pousuwać niepotrzebne mi rzeczy i nie potrzebne programy.

Jeśli chodzi o drugą sprawę, to kiedy robiłem właśnie diagnozę, popsuł mi się sterownik graficzny i przełączyło się na ten systemowy. Po uruchomieniu ponownie systemu wszystko wróciło do normy.

Dam znać po usunięciu programów i aktualizacji sterownika.
  • @danuta720Oczyściłem dysk C: który ma teraz ok. 10 GB wolnej pamięci i dysk D: który ma teraz ponad 230 GB wolnej pamięci. Zaktualizowałem sterowniki mojej karty, wyciągnąłem z modami, CC etc. na pulpit... Ale nic. Gra już chyba jest martwa... Spróbuję jeszcze czyszczenia rejestru, ale wątpie że to pomoże... Załączam jeszcze diagnozę DirectX po wykonaniu kroków.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@matluki20 

No właśnie, błądzimy po omacku, bo nie pochwaliłeś się, że masz w grze mody i CC. 😉

To po kolei:

1. Usuń całkiem z gry folder Mods wraz z całą zawartością! - i nie wkładaj go z powrotem do gry, gdyż na 100% znajdują się w nim nieaktualne mody/CC i to one zepsuły Ci grę.

2. Z gry usuń też plik localthumbcache.package - zapisuje on wszystkie błędy gry (po włączeniu gry utworzy się nowy, czysty plik).

3. Napraw grę na Origin.

4. Włącz grę i sprawdź, jak dziala.

Najpierw jednak zaktualizuj sterowniki! , jeżeli tego nie zrobisz to nadal będziesz mieć błędy w komputerze.

I na koniec pytanie - na jakim dysku zainstalowałeś grę?

• @danuta720 Napisałem już, że gra jest zainstalowana na dysku D:, który w tym momencie posiada dostępne 230 GB pamięci.
    Zaraz odpiszę jak poszło usunięcie problemu.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 22 hours ago
7,757 Posts