Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Problem z kursorem

@ameliaidominik2

Pare sposobow na odzyskanie kursora - którys z nich powinien zadzialać.
1. Naciśnij ALT + ENTER i zobacz, czy kursor jest nadal widoczny poza oknem gry. Jeśli nie, spróbuj odłączyć mysz i podłączyć ją ponownie.
2. Wyłącz Origin w grze
Origin / moja biblioteka gter - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Wlasciwosci.
Jesli nie pomoze
3. W panelu sterowania / Sprzęt i Dźwięk/ Urzadzenia i drukarki --> mysz- opcje wskaźnika , wyłącz opcję "pokaż ślad wskaźnika".
4. Wypróbuj rozne tryby ustawienia ekanów w grze . Od pólokienkowego do pelnegp ekranu - w ktorymś z niech kursor powinien byc widoczny. Jesli nie mozesz tego zrobić, bo kursor jest niewidoczny i w menu gry spróbuj przełączyć grę na tryb okienkowy w Origin.
Otworz Origin. Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci. Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz:
-w
potem Zapisz
5. W ostateczności - usuń z folderu gry plik Option - taki z zębatym kóleczkiem - grą odtworzy go po włączeniu. Jednak jeśli mialas w nim ustawione przez siebie opcje grafiki i inne w opcjach gry będziesz musiała ustawic je sobie na nowo,

Uwaga
6. Jesli masz Reshade mod w plikach instalacyjnych gry usuń go albo odinstaluj. Poniewaz to jest mod graficzny nie wklada sie go do do folderu mods tylko wprost do plików instalacyjnych. Starsza wersja tego modu zepsuje kursor gry,

Nie jestem pracownikiem EA

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,181 PostsLatest Activity: 38 minutes ago