Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Ps4 sims4 błąd po aktualizacji

@Beberona

Czy ty przypadkiem nie masz albo mieszkania albo simów w rodzinie pobranych z Galerii?
Wiadomo, ze na konsoli modów nie masz, a dwie jedyne dostępne ci opcje naprawy gry to
1 Wyczyszczenie cache konsoli, czyli odłączenie od zasilania twojej konsoli na co najmniej 5 minut i włączenie ponownie
2 Reinstalacja gry.

17 Replies

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

Czy ty przypadkiem nie masz albo mieszkania albo simów w rodzinie pobranych z Galerii?
    Wiadomo, ze na konsoli modów nie masz, a dwie jedyne dostępne ci opcje naprawy gry to
    1 Wyczyszczenie cache konsoli, czyli odłączenie od zasilania twojej konsoli na co najmniej 5 minut i włączenie ponownie
    2 Reinstalacja gry.

Nie pobierałam z galerii, zrobiłam mieszkanie sama posiłkując się zakupionymi dodatkami i po aktualizacji wyskakuje błąd przez który w tym konkretnym zapisie nie mogę korzystać z mieszkania, po próbie wejścia wyskakuje błąd i wyrzuca mnie na podgląd miast, jak włączyłam nową grę to da się grać normalnie, wychodzi na to że aktualizacja posuła mi tą konkretną rozgrywkę, zastanawiam się tylko czy jest jakoś sposób na odzyskanie mieszkania 🤔

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Beberona
    Jest takie jedno mieszkanie w Mishuo - niestety nie pamietam nazwy - dwupietrowe ktore bylo skopane od startu przy tworzeniu przez EA - schody tam były źle umieszczone jesli dobrze pamietam.
    Mozesz spróbować to naprawić z widoku miasta. kliknij na ten blok z mieszkaniem wybierz po prawej na dole znak narzedzi i wejdziesz do niego w trybie budowy - mozesz je wtedy zapisac do biblioteki albo zobaczyc czy te schody jakoś sie da przestawić

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona
    Jest takie jedno mieszkanie w Mishuo - niestety nie pamietam nazwy - dwupietrowe ktore bylo skopane od startu przy tworzeniu przez EA - schody tam były źle umieszczone jesli dobrze pamietam.
    Mozesz spróbować to naprawić z widoku miasta. kliknij na ten blok z mieszkaniem wybierz po prawej na dole znak narzedzi i wejdziesz do niego w trybie budowy - mozesz je wtedy zapisac do biblioteki albo zobaczyc czy te schody jakoś sie da przestawić

No właśnie odpaliłam nową grę i wybrałam to samo mieszkanie co poprzednio, wszystko było okej, do momentu aż nie włączyłam trybu życia i wyszłam z mieszkania a potem chciałam wejść ponownie i znów mnie wyrzuciło z tym samym błędem 321.... to mieszkanie dwupiętrowe ale pamiętam nazwy wiem że tam jest jedno mieszkanie wolne a w drugim mieszka jakieś chińskie małżeństwo, ale nie widziałam żeby tam były źle umieszczone schody, co nie zmienia faktu że po raz kolejny wywaliło mnie z gry z tym samym błędem, więc po tej aktualizacji on nadal jest. Nie wiem co robić. Myślałam zlnad ponowną instalacją gry. Dodatki które kupiłam będą ponownie do pobrania?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@w7787qb

Sprawdziłam- był tam bug ale EA go usunęła Zreazta tamten bląd nie pozwalał urzadzac mieszkania w trybie budowy
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-CL-Bulldoze-Zenview-Apartments-causes-endless-loading/m-p/9559349#M158026

Mozna jednak sprawdzic czy ten nieszczesny blad nie wrocił
    Zostaw sima gdzie jest - nie probuj nim wracać - kliknij po prawej u góry "zarzadzniae swiatami. Teraz wybierz z widoku miasta swój apartament kliknij znaczek narzedzi na dole po prawej ekranu i wejdz najpierw do swojego apartamentu i wywal z niego schody. Nastepnie znów z widoku miasta wejdź do apartamentu sąsiedniego i tez wywal schody
    Przy okazji mozesz sprawdzic czy drzwi ci nie znikly wejsciowe w twoim mieszkaniu
    Jesli to nie pomoze odłacz konsole od pradu na 5 minut i wlacz ponownie.
    Sprawdź czy dalej masz ten blad.
    Jesli i to nie pomoze rzeczywiacie pozostaje ci reinstalacja gry , Wszyskie dodatki dalej bedziesz miała,

Swoja droga nie znalazłam tego kodu bledu 321 w spisie kodow bledow  twojej konsoli

Jest to bład aplikacji a to raczej bład skryptu w niej  - wystepuje kiedy dano ktore potrzebuje system - komputer, czy konsola -  nie są zgodne z danymi obiektu. Wiec chyba reinstalacja gry jest najlepszym rozwiazaniem 

• No właśnie sama przekopałam cały internet i nigdzie nie widzę takiego błędu, więc nie mam pojęcia za co on w ogóle odpowiada, gram na konsoli więc nie mam żadnych modów, tylko te dodatki. Już nawet zaczęłam się zastanawiać czy ten błąd nie jest z tego powodu, że pomniejszam/powiększam przedmioty. Najgorsze jest to że już drugi raz robiłam to nieszczęsne mieszkanie a gra znów znalazła błąd i nic nie pomaga a EA nie odpowiedziała mj w żaden pomocny sposób co to jest za błąd 

• @kreatora  napisał/a:

@w7787qb

Sprawdziłam- był tam bug ale EA go usunęła Zreazta tamten bląd nie pozwalał urzadzac mieszkania w trybie budowy
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-CL-Bulldoze-Zenview-Apartments-causes-endless-loading/m-p/9559349#M158026

Mozna jednak sprawdzic czy ten nieszczesny blad nie wrocił
    Zostaw sima gdzie jest - nie probuj nim wracać - kliknij po prawej u góry "zarzadzniae swiatami. Teraz wybierz z widoku miasta swój apartament kliknij znaczek narzedzi na dole po prawej ekranu i wejdz najpierw do swojego apartamentu i wywal z niego schody. Nastepnie znów z widoku miasta wejdź do apartamentu sąsiedniego i tez wywal schody
    Przy okazji mozesz sprawdzic czy drzwi ci nie znikly wejsciowe w twoim mieszkaniu
    Jesli to nie pomoze odłacz konsole od pradu na 5 minut i wlacz ponownie.
    Sprawdź czy dalej masz ten blad.
    Jesli i to nie pomoze rzeczywiacie pozostaje ci reinstalacja gry , Wszyskie dodatki dalej bedziesz miała,

Swoja droga nie znalazłam tego kodu bledu 321 w spisie kodow bledow  twojej konsoli

Jest to bład aplikacji a to raczej bład skryptu w niej  - wystepuje kiedy dano ktore potrzebuje system - komputer, czy konsola -  nie są zgodne z danymi obiektu. Wiec chyba reinstalacja gry jest najlepszym rozwiazaniem 

Dziękuję za pomoc. Skasowałam schody i błąd jest dalej więc to nie kwestia problemu dodatku. Odłączenie na 5 minut niestety też nie pomogło więc chyba tylko ponowna instalacją zostaje 😒. Swoją drogą to wkurzające, że przez aktualizację dzieje się taki cyrk i nie da się normalnie grać 

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

Daj znać czy reinstalacja ci pomogła.

Niestety, instalacja nie pomogła nadal wyskakuje ten sam błąd a najgorsze jest to,że nawet nie wiem za co on odpowiada. Już się zaczynam zastanawiać czy to nie wina dodatków. Instalując grę z płyty nie mogłam ominąć aktualizacji bo żeby korzystać z dodatków musiałam mieć "nowszą wersję " czyli po aktualizacji. Dzwoniłam do EA, ale usłyszałam, że "nie zajmują się błędami wewnątrz gry" 🤦🏻‍♀️ to kto się tym zajmuje? Nie wiem co to za błąd i co go wywołuje, ale nic nie pomogło i on nadal występuje i nie da się przez to grać bo po wyjściu z miekszania i próbie powrotu wywala mnie z gry i jest koniec. Po instalacji było dokładnie to samo. Będę próbowała kontaktować się z PS, ale wątpię żeby mi pomogli. Chyba zostaje tylko wyrzucić grę 😒😔

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Beberona

Byc moze ten blad jest zwiazany tylko z Mishuo. Moze spróbuj zaczac dla testu gre w Oazis czy Wierzbowej Zatoczce i sprawdź czy w chacie na parceli tez bedziesz miala ten bląd. Jesli tego błedu nie bedzie wejdx w panel Zarzadzania rodzinnami - drugi od lewej obok Zarządzania swiatami i przenieś swoja rodzine do innej okolicy na pusta parcele - razem z meblami. Bedziesz musiala im zbudowac jednak nowy domek,

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

Byc moze ten blad jest zwiazany tylko z Mishuo. Moze spróbuj zaczac dla testu gre w Oazis czy Wierzbowej Zatoczce i sprawdź czy w chacie na parceli tez bedziesz miala ten bląd. Jesli tego błedu nie bedzie wejdx w panel Zarzadzania rodzinnami - drugi od lewej obok Zarządzania swiatami i przenieś swoja rodzine do innej okolicy na pusta parcele - razem z meblami. Bedziesz musiala im zbudowac jednak nowy domek,

Zapisałam mieszkanie w galerii, przeniosłam simke do innego budynku w mieście i załadowałam mieszkanie, póki co gra działa, ale nie miałam dużo czasu na sprawdzenie jął długo będzie działać. Generalnie zmiana parceli na chwilę obecną pomogła więc wygląda na to że to wina mieszkania. Zastanawiam się czy przez nowa aktualizacja nie uszkodziła mieszkania w czasie gry. Metodą prób o błędów sprawdzę czy to kwestia konkretnej parceli czy coś jeszcze wywołuje ten błąd 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Beberona

Na moje to ten stary bug mieszkania wrócił po aktualizacji pod inna postacią i tylko ten apartament jest zbugowany.
    Byloby miło abyś zrobiła screen z widoku miasta tego osiedla ze zbugowanym apartamentem i zaznaczyła go tam krzyzykiem.
    Problem jest ze nazwy apartamentów na mapie w wersji angielskiej gry i na mape polskiej są rozne i nie mogę prosić o stestowanie tego apartamentu przez helperów z anglojezycznego AHQ jeśli nie jestem pewna o ktory apartament dokladnie chodzi. Podejrzewam ze to ten ich apartament "Zenview" ale pewności nie mam.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-CL-Bulldoze-Zenview-Apartments-causes-endless-loading/m-p/9192666#M137564

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

Na moje to ten stary bug mieszkania wrócił po aktualizacji pod inna postacią i tylko ten apartament jest zbugowany.
    Byloby miło abyś zrobiła screen z widoku miasta tego osiedla ze zbugowanym apartamentem i zaznaczyła go tam krzyzykiem.
    Problem jest ze nazwy apartamentów na mapie w wersji angielskiej gry i na mape polskiej są rozne i nie mogę prosić o stestowanie tego apartamentu przez helperów z anglojezycznego AHQ jeśli nie jestem pewna o ktory apartament dokladnie chodzi. Podejrzewam ze to ten ich apartament "Zenview" ale pewności nie mam.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-CL-Bulldoze-Zenview-Apartments-causes-endless-loading/m-p/9192666#M137564

Zaznaczyłam czerwonym krzyżykiem w kółku o który apartament chodzi, wybrałam ten pusty bo w drugim była rodzina 

• @kreatora  napisał/a:
    @Beberona

A czy możliwe ze wpisanie kodu: ignoregameplayynlocksentitlement powoduje taki błąd? Że to wina kodu a nie parceli?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Beberona

Nie sadze by była to wina kodu - tez mam dodane na parceli obiekty z tych zasobow EA - bonusy z karier i nie ma to najmniejszego wplywu na rozgrywke. Oczywiscie mozesz usunąć z apartamentu te obiekty dodane tam dzieki kodowi i sprawdzic czy cos sie zmieni ale nie wierze by to pomoglo. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Beberona

Według mnie tak,
    Byłby to juz nie pierwszy raz ze dana parcela jest zbugowana.
  • @kreatora Wychodzi na to, że parcela była zbugowana bo na innej póki co mogę grać, ale nie wykluczam, że błąd znów się pojawi

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 11 hours ago