Forum Discussion
8 Replies
- Narayen2 years agoLegend
A rozumiem, chodzi ci żeby sim w ogóle nie zginął od jakiegoś losowego wydarzenia. To nie, w grze jest to cały czas włączone i można to wyłączyć kodem. Trzeba by było go wpierw sprawdzić czy ten kod zadziała lub użyć modu. O innych sposobach nieśmiertelności sima nie widziałem w żadnym poradniku.
Pierw trzeba wpisać kod "testingcheats true", a następnie wpisać "death.toggle false" kod powinien wyłączyć możliwość zginięcia sima. "death.toggle true" włącza to z powrotem.
Dalej nie o to konkretnie mi chodzi. Bardziej zastanawiam się czy istnieje w grze sposób aby sim stał sie czymś na wzór wampira (czyli nie starzeje się, ale mogą go zabić losowe zdarzenia np pożar) ale bez zmiany w wampira. Wydaje mi się że w świecie magii jest taka opcja ale nie mam tego dodatku i wnioskuje to na bazie filmu na yt "Jak bez kodów stałem się nieśmiertelny w Simsach". Szukam po prostu opcji która sprawia że jeden sim nie starzeje, ale mogą go zabić losowe zdarzenia. Jak pisałam wcześniej słyszałam, że istnieje ponoć sposób naukowy albo ogrodniczy. Potrzebuje tego do mojego legacy challenge więc ani kody ani zatrzymanie starzenia nie wchodzą w grę.
- kreatora2 years agoHero (Retired)@WciecieAkapitowe
No niestety w grze tylko wampir może być nieśmiertelny. Nawet czarodziej sie starzeje w dodatku "Kraina Magii"
Ja aby osiągnąć ten efekt stosuje mod MCC, w ktorym po kliknieciu na sima moge wybrać Oznaczenie "Nie starzejacy się"
Tworcy filmikow o simach najczęściej wlaśnie ten mod uzywają. - danuta7202 years agoHero+
Istnieje Taki sposób, jest to eliksir młodości, który kupisz w sklepie z nagrodami za 1500 punktów szczęścia.
Wypicie tego napoju powoduje zresetowanie dni do urodzin w danej grupie wiekowej. Oznacza to, że jeśli chcemy pozostać młodymi dorosłymi, to należy zdobyć magiczny wywar przed urodzinami i staniem się dorosłym.
Jeśli chodzi o krainę magii to moją wiedzę opieram na filmikach z yt, ale nawet istnieje taka cecha. (Zdjęcie) I wydaje mi się dziwne że nie ma sposoby na uzyskanie takiej cechy nie będąc magiem czy wampirem. Oczywiście moge użyć modu i dopowiedzieć sobie fabułę rozgrywki, ale bardzo chciałabym znaleźć jednak jakiś sposób na zdobycie nieśmiertelności zwykłym simem.
- @danuta720 Również zdaje sobie sprawę że istnieje taka opcja i ją nawet rozważałam, ale niestety wymaga to ciągłego dokupowania eliksiru (czego nie mogłabym robić gdyby sim mieszkał w innej rodzinie) a mimo wszystko bardziej zależałoby mi na czymś trwałym takim jak cecha.
- danuta7202 years agoHero+
Niestety nie ma takiej możliwości w zwykłej rozgrywce, o czym napisali już moi poprzednicy. Zdjęcie, które pokazałaś to zdjęcie cech Sima, który zostaje nieśmiertelny łącząc postać maga z karierą naukowca.
W zwykłej rozgrywce, w karierze naukowca nie ma możliwości stworzenia eliksiru nieśmiertelności, a do podjęcia tej kariery potrzebny jest dodatek "Witaj w Pracy".
Jedynie możesz wyprodukować eliksir młodości (bez kupowania go w sklepie) , ale jest to potrawa o nazwie "Ambrozja" i ona tylko przedłuża życie , nie powoduje nieśmiertelności.
Do zrobienia jej potrzebujesz:
♣ 10 poziom gotowania
♣ 10 poziom wykwintnego gotowania
♣ 5 lub wyższy poziom ogrodnictwa
♣ 3 lub wyższy poziom wędkowania
Oraz potrzebne składniki:
♣ Anioł morski - jest to ryba, którą możemy złowić w Wierzbowej Zatoczce, przy 3 lub wyższym poziomie wędkowania.
♣ Kwiat Śmierci - możemy go zdobyć przez szczepienie granatu i orchidei po osiągnięciu 5 lub wyższego poziomu ogrodnictwa
♣ Eliksir młodości - do kupienia w sklepie z nagrodami za 1500 punktów
wiec, jak widzisz koło się zamyka.
Jeżeli wiec chcesz zrobić challenge dla siebie lub dla innych graczy, musisz wziąć pod uwagę nadnaturalne postaci, lub pozwolić na użycie kodów/modów. Nie ma innej drogi.
- @danuta720 Aj no szkoda, ale dziekuję bardzo za pomoc!
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 3 days ago