Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
6 years ago

Re: zakładanie rodzin w the sims 4

@paulinka0853

Nie mozesz dodac rodziny kiedy stworzysz ja w CAS i klikniesz V.
To klikniecie usuwa poprzedni sejf i zaczynasz znow nową grę.
Po stworzeniu rodziny zapisz ja do biblioteki i NIE KLIKAJ w te V tylko wyjdź z CAS do MENU.
Nastepnie otworz swoja gre, nie klikaj na swoja rodzine tylko pozostań na widoku mapy. Po prawej stronie na dole bedziesz miala taką mała granatową strzałke, Kliknij na to i bedzie opcja dodaj nową rodzinę. Przeniesie Cie to do CAS. Tam zamień tego sima co sie pojawi na swoją rodzine z biblioteki. Zatwierdź to i znów cie przeniesie na widok mapy. Teraz wybierz jakis dom czy parcele gdzie chcesz osiedlic te drugą rodzinę. Kliknij na to i gra druga rodziną sie zacznie.

Nie jestem pracownikiem EA

2 Replies

• Nie mogę skorzystać z opcji "WCZYTAJ GRĘ". Jak stworzę nową rodzinkę to poprzednia mi się usuwa. W bibliotece mam inne rodziny, ale mogę je tylko połączyć. Nie wiem co to znaczy CAS. Jeśli możesz odpowiedź mi proszę.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@paulinka0853

CASem nazywamy to miejsce w ktorym tworzysz sima.
    Po stworzeniu rodzinki w tym CAS masz opcje - ZATWIERDŹ oznaczona literką V i jak nieszczsliwie w to klikniesz w to zaczynasz nowa gre a zapis poprzedniej gry sie usuwa. Niestety nie ma przy tej literce zadnego ostrzezenia ze klikniecie w to usuwa Ci poprzednia odzine..
    NIE WOLNO w to klikać . Wybierasz u gory po prawej opcje Zapisz sima do biblioteki i w to klikasz,
    Nastepnie znajdujesz napis - opcje na dole pod tym duzym V - WYJDZ DO MENU GRY - małymi literkami
    Przenosi cie do menu gry z powrotem i teraz mozesz jak przejdziesz na nastepna strone tego MENU otworzyc biblioteke - zakladka u gory i obejrzec sobie rodzinke ktora stworzyas.
    Teraz wracasz na pierwsza strone i bedzie opcja Wczytaj gre, bo jesli nie wcisnelaś tego V w CAS  to ona nie zniknie
    Klikasz w to i otwiera sie stary zapis z twoja poprzednia rodziną.a Ty znajdujesz sie na mapie swiata w tym momencie.
    Znajdujesz tego niebieskiego ludzika po prawej na dole strony - klikasz w to i znow przenosi cie do CAS - czyli miejsce tworzenia sima. Jak zrezygnujesz z tworzenia historii pokaze ci sie jakis przypadkowy sim . Nie zwracasz na to uwagi tylko klikasz u goty po prawej "Otworz Galerie"
    Znajdzesz sie znów w MENU gry  - teraz poszukaj zakladki Biblioteka u gory.po prawej  Kliknij w to i znajdz tam rodzinke ktora stworzyłas.
    Kliknij na obrazku tej rodziny zielona strzalke po prawej na dole
    Bedizsz miala opcje Dodaj do rodziny albo Zamień . Wybierasz- Zamień i twoja rodzinka z bibioteki zostaje przeniesiona do CAS a ty dopiero teraz klikasz literke V
    Po kliknieciu tego znajdziesz sie znow na mapie swiata i musisz wybrac parcele i dom w ktorym te drugą rodzinkke osiedlisz. Klikasz na tą parcele i twoja druga rodzinka tam sie osiedli.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 14 hours ago